annonse

Minst 150 stridende fra begge sider i konflikten er drept i harde kamper rundt den viktige havnebyen Hodeida i Jemen, opplyser tjenestemenn i landet.

Houthi-opprørernes stillinger rundt byen ved Rødehavet er blitt utsatt for voldsomme angrep både med artilleri og fra lufta. Byen er kontrollert av de iranskstøttede opprørere, og jemenittiske styrker har satt i gang en omfattende offensiv for å erobre den.

Offensiven støttes av en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, som gjennomfører luftangrep.

annonse

Det pågår også harde kamper i provinsene Bayda og Saada.

Om lag 80 prosent av all matimport, og nødhjelp, kommer inn i Jemen via Hodeida.

Hjelpeorganisasjoner og FN har gjentatte ganger advart om de humanitære konsekvensene av krigen. 14 millioner innbyggere, det vil si rundt halvparten av landets befolkning, trues av sultedød, ifølge FN.

annonse

Tidligere denne uken ba USA om våpenhvile. Kravet er blitt gjentatt av Frankrike, og onsdag bekreftet Sverige at FN har bedt landet være vert for nye fredssamtaler. Tid og sted er ikke bekreftet, men ifølge USAs forsvarsminister Jim Mattis skal de finne sted i Sverige denne måneden.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse