Illustrasjonsbilde. / AP / NTB scanpix

Minst 150 stridende fra begge sider i konflikten er drept i harde kamper rundt den viktige havnebyen Hodeida i Jemen, opplyser tjenestemenn i landet.

annonse

Houthi-opprørernes stillinger rundt byen ved Rødehavet er blitt utsatt for voldsomme angrep både med artilleri og fra lufta. Byen er kontrollert av de iranskstøttede opprørere, og jemenittiske styrker har satt i gang en omfattende offensiv for å erobre den.

Offensiven støttes av en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, som gjennomfører luftangrep.

Det pågår også harde kamper i provinsene Bayda og Saada.

Om lag 80 prosent av all matimport, og nødhjelp, kommer inn i Jemen via Hodeida.

Hjelpeorganisasjoner og FN har gjentatte ganger advart om de humanitære konsekvensene av krigen. 14 millioner innbyggere, det vil si rundt halvparten av landets befolkning, trues av sultedød, ifølge FN.

Tidligere denne uken ba USA om våpenhvile. Kravet er blitt gjentatt av Frankrike, og onsdag bekreftet Sverige at FN har bedt landet være vert for nye fredssamtaler. Tid og sted er ikke bekreftet, men ifølge USAs forsvarsminister Jim Mattis skal de finne sted i Sverige denne måneden.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.