Illustrasjonsfoto: Andrea Merola/REUTERS
annonse

Dykkere hentet natt til søndag ni døde personer ut av et oversvømt hus i Casteldaccia nær Palermo på Sicilia. Én mann til er funnet død og én er savnet.

Avisa Leggo opplyser at to familier med 12 personer opprinnelig var i huset lørdag, men to av dem var ute for å handle, mens en tredje var utenfor huset da vannstanden i elva Milicia hevet seg i rekordfart, etter en uke med ekstremvær i den italienske regionen.

Elva har ikke tidligere utgjort en trussel, men hjemmet ble oversvømt. Beboeren som var utenfor overlevde ved å klatre opp i et tre og ringte nødetatene på mobilen. På Twitter beskriver brannvesenet den påfølgende redningsaksjonen som svært dramatisk. Ni livløse familiemedlemmer, tre av dem barn, ble hentet ut av det oversvømte huset i løpet av natta.

annonse

– En grusom tragedie har rammet oss, uttaler ordfører i Casteldaccia Giovanni Di Giacinto ifølge nyhetsbyrået Ansa.

Ansa melder at det også er funnet ytterligere en person omkommet, en mann, nær Vicari på Sicilia. I Corleone melder Leggo at det søkes etter en savnet lege etter uværet.

Det kraftige uværet startet for en uke siden og har krevd minst 20 liv. Dermed er dødstallet oppe i minst 30 totalt etter uværet. Ifølge Leggo er det varslet mer ekstremvær de neste dagene for seks regioner i Italia.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.