Illustrasjonsfoto: Andrea Merola/REUTERS
annonse

Dykkere hentet natt til søndag ni døde personer ut av et oversvømt hus i Casteldaccia nær Palermo på Sicilia. Én mann til er funnet død og én er savnet.

annonse

Avisa Leggo opplyser at to familier med 12 personer opprinnelig var i huset lørdag, men to av dem var ute for å handle, mens en tredje var utenfor huset da vannstanden i elva Milicia hevet seg i rekordfart, etter en uke med ekstremvær i den italienske regionen.

annonse

Elva har ikke tidligere utgjort en trussel, men hjemmet ble oversvømt. Beboeren som var utenfor overlevde ved å klatre opp i et tre og ringte nødetatene på mobilen. På Twitter beskriver brannvesenet den påfølgende redningsaksjonen som svært dramatisk. Ni livløse familiemedlemmer, tre av dem barn, ble hentet ut av det oversvømte huset i løpet av natta.

– En grusom tragedie har rammet oss, uttaler ordfører i Casteldaccia Giovanni Di Giacinto ifølge nyhetsbyrået Ansa.

Ansa melder at det også er funnet ytterligere en person omkommet, en mann, nær Vicari på Sicilia. I Corleone melder Leggo at det søkes etter en savnet lege etter uværet.

annonse
annonse

Det kraftige uværet startet for en uke siden og har krevd minst 20 liv. Dermed er dødstallet oppe i minst 30 totalt etter uværet. Ifølge Leggo er det varslet mer ekstremvær de neste dagene for seks regioner i Italia.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.