Foto: REUTERS/Henry Nicholls/File Photo
annonse
annonse

Islamister var ansvarlige for over åtte av ti dødsfall relatert til terror i Vesten i 2017. Dette stadfestes i en rapport fra the Henry Jackson Society.

Antallet utenlandsfødte islamistiske terrorister som utførte angrep i Vesten økte substansielt fra 2016, da 40 prosent av disse angriperne kom til landet der de begikk en terrorhandling fra et annet land. I 2017 hadde denne prosentandelen steget til 66.

Av alle terrorangrep utgjorde islamistiske angrep 40 prosent i 2017. Til tross for dette stod islamistiske terrorister for hele 84 prosent av alle terrorrelaterte dødsfall samme år. Dette indikerer at islamistisk terror i snitt er mer dødelig enn annen terror.

annonse

Europa var den delen av Vesten som ble hardest rammet i 2017. 75 prosent av all terror i Vesten ble utført i Europa, mens 22 prosent ble utført i Nord-Amerika. Nesten 3 prosent av all terror i Vesten fant sted i Oseania.

Storbritannia er det hardest rammede landet i den vestlige verden. Hele 19 prosent av all terror i Vesten ble utført i landet. Dette er en kraftig økning fra det foregående året, da fant 9 prosent av all terror i Vesten sted på britisk jord. Hele 40 prosent av alle terrorrelaterte dødsfall i den vestlige verden fant sted i Storbritannia.

Høyreekstreme terrorister skal ifølge rapporten være ansvarlig for 20 prosent av all terror i vestlige land. Andelen venstreekstrem terror ligger også på 20 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon