Foto: REUTERS/Henry Nicholls/File Photo
annonse

Islamister var ansvarlige for over åtte av ti dødsfall relatert til terror i Vesten i 2017. Dette stadfestes i en rapport fra the Henry Jackson Society.

Antallet utenlandsfødte islamistiske terrorister som utførte angrep i Vesten økte substansielt fra 2016, da 40 prosent av disse angriperne kom til landet der de begikk en terrorhandling fra et annet land. I 2017 hadde denne prosentandelen steget til 66.

Av alle terrorangrep utgjorde islamistiske angrep 40 prosent i 2017. Til tross for dette stod islamistiske terrorister for hele 84 prosent av alle terrorrelaterte dødsfall samme år. Dette indikerer at islamistisk terror i snitt er mer dødelig enn annen terror.

annonse

Europa var den delen av Vesten som ble hardest rammet i 2017. 75 prosent av all terror i Vesten ble utført i Europa, mens 22 prosent ble utført i Nord-Amerika. Nesten 3 prosent av all terror i Vesten fant sted i Oseania.

Storbritannia er det hardest rammede landet i den vestlige verden. Hele 19 prosent av all terror i Vesten ble utført i landet. Dette er en kraftig økning fra det foregående året, da fant 9 prosent av all terror i Vesten sted på britisk jord. Hele 40 prosent av alle terrorrelaterte dødsfall i den vestlige verden fant sted i Storbritannia.

Høyreekstreme terrorister skal ifølge rapporten være ansvarlig for 20 prosent av all terror i vestlige land. Andelen venstreekstrem terror ligger også på 20 prosent.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon