Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

De som oppfatter Inger-Marie Ytterhorns utspill som rasisme har misforstått totalt. Dette handler om sunn fornuft, ene og alene om sunn fornuft.

Når Pakistan feirer sin nasjonaldag den 14. august, eller Kina feirer sin den 1. oktober, skal selvsagt ingen etnisk norsk lede denne feiring.

I respekt for alle land og alle mennesker, skal selvsagt en person fra nasjonen lede nasjonalfeiringen. Alt annet er uhørt, er respektløst og direkte uhøflig.

annonse

Å forsøke å koble dette til rasisme er ekstremt patetisk, ja direkte fordummende. Det bygger på total mangel på forståelse av historie og kultur.

Noen ganger kan man bli helt matt av politikeres mangel på perspektiv og sunn fornuft. Bakvendt og direkte fordummende er det å ikke bruke en etnisk norsk til å lede nasjonalfeiringen i Oslo den 17. mai. Dette gjelder selvsagt i alle byer og alle bygder i vårt land. Det gjelder like selvfølgelig i alle land og alle steder.

Er man i besittelse av den minste lille anstendighet takker man selvsagt nei til denne type verv i alle andre land enn sitt eget.

annonse

Er man i besittelse av noe samfunnsforståelse, så foreslår man ikke kandidater som ikke er etnisk tilhørende det landet som feirer nasjonaldag.

Ikke nok med at vi må forskanse oss med koranblokker for å ferdes trykt, så skal fremmedfolk også lede 17. mai komiteen. Jeg finner utviklingen helt ekstraordinært bakvendt og urovekkende.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse