Oslo 20181029. Per Sandberg og Bahareh Letnes lanserer boken «Fremmede makter har flyttet inn - justismord og politisk drap» på Litteraturhuset i Oslo mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Per Sandberg, som er i karantene etter sin avgang som fiskeriminister, mener hans møter i Iran med iranske næringslivstopper ikke er brudd på karantenereglene.

annonse
annonse

Det skriver Dagbladet. Sandberg er under karantene i seks måneder på grunn av sin tidligere posisjon som fiskeriminister.

annonse

Han er nå blitt bedt om en forklaring fra karantenenemnda etter at han og kjæresten Bahareh Letnes nylig kom hjem fra en reise til Iran der paret blant annet hadde møter med folk Sandberg omtaler som representanter fra helsemyndigheter, forvaltning og organisasjoner for ulike næringssektorer i Iran.

I tillegg bekrefter han å ha møtt Morteza Bank, som ifølge Sandberg er «øverste leder av handelspolitikk» og omtalt som presidentens rådgiver.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I et brev Sandberg har sendt til karantenenemnda, og som Dagbladet har fått innsyn i, skriver Sandberg at han forstår hvorfor nemnda stiller spørsmål ved reisen, men at møtene han har hatt ikke rammes av karantenen.

Han definerer reisen som en studiereise hvor møtene kun var for at han skulle få informasjon, noe han også kunne fått gjennom bøker og dokumenter, kan det leses i brevet.

– Jeg har kun vært på lyttestadiet, skriver Sandberg.

Videre skriver Sandberg i brevet at ingen av møtene han har hatt har omhandlet fiskeri, havbruk eller andre områder som går under hans karantene.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.