Oslo 20181029. Per Sandberg og Bahareh Letnes lanserer boken «Fremmede makter har flyttet inn - justismord og politisk drap» på Litteraturhuset i Oslo mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Per Sandberg, som er i karantene etter sin avgang som fiskeriminister, mener hans møter i Iran med iranske næringslivstopper ikke er brudd på karantenereglene.

annonse

Det skriver Dagbladet. Sandberg er under karantene i seks måneder på grunn av sin tidligere posisjon som fiskeriminister.

annonse

Han er nå blitt bedt om en forklaring fra karantenenemnda etter at han og kjæresten Bahareh Letnes nylig kom hjem fra en reise til Iran der paret blant annet hadde møter med folk Sandberg omtaler som representanter fra helsemyndigheter, forvaltning og organisasjoner for ulike næringssektorer i Iran.

I tillegg bekrefter han å ha møtt Morteza Bank, som ifølge Sandberg er «øverste leder av handelspolitikk» og omtalt som presidentens rådgiver.

I et brev Sandberg har sendt til karantenenemnda, og som Dagbladet har fått innsyn i, skriver Sandberg at han forstår hvorfor nemnda stiller spørsmål ved reisen, men at møtene han har hatt ikke rammes av karantenen.

annonse
annonse

Han definerer reisen som en studiereise hvor møtene kun var for at han skulle få informasjon, noe han også kunne fått gjennom bøker og dokumenter, kan det leses i brevet.

– Jeg har kun vært på lyttestadiet, skriver Sandberg.

Videre skriver Sandberg i brevet at ingen av møtene han har hatt har omhandlet fiskeri, havbruk eller andre områder som går under hans karantene.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.