KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad skal lede forhandlingene med statsminister Erna Solberg (H) og de andre borgerlige partiene. Han sier det dypt splittede partiet trenger tydelige gjennomslag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Nestleder i KrF Kjell Ingolf Ropstad sier han håper de som er skuffet i partiet, vil bli fornøyd og takknemlig dersom forhandlingene lykkes.

Det er Ropstad som skal lede de kommende forhandlingene med den borgerlige regjeringen. Han håper forhandlingene er i gang mot slutten av uka eller senest neste uke, sier han til Politisk kvarter på NRK mandag morgen.

Skuffelsen blant dem som stemte for forhandlinger med Ap og Sp under landsmøtet fredag, er stor, og enkelte sier nå rett ut at de håper forhandlingene mislykkes og at de vurderer å melde seg ut av partiet. Ropstad sier han vil bruke dette inn i forhandlingene.

annonse

– Det betyr jo bare at når jeg skal inn i forhandlinger, så vet de andre partiene godt at jeg kommer med et bakteppe der vi har et delt parti som forventer veldig tydelig gjennomslag for at vi skal gå inn i regjering, sier han.

Ropstad peker på at det også hadde vært mange skuffede i partiet dersom den røde siden hadde vunnet.

– Men vi står jo sammen om det politiske prosjektet, og hvis vi lykkes nok med å få gjennomslag, så håper jeg at de som ikke hadde tro på prosjektet i utgangspunktet, vil være fornøyd og takknemlig for at KrF får lov til å prege det politiske prosjektet fremover og derfor blir med videre, sier han.

Ropstad sier det å løfte den kristne kulturarven, en bedre politikk for familiene, inkludert en kraftig økning av barnetrygden og kampen mot sorteringssamfunnet er blant de viktigste kravene inn i forhandlingene.

annonse

KrF vil kjempe for å endre dagens abortlovgivning, så det ikke skal være mulig å ta abort etter 12 uke ene og alene på bakgrunn av egenskaper ved fosteret, som f.eks. alvorlig sykdom og Downs syndrom.

Dersom forhandlingene lykkes, håper Ropstad at en ny regjering hvor KrF deltar kan være på plass før jul.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon