Medlemmer av de hvite hjelmene i en ambulanse nær den syriske byen Idlib 26. august 2018. (Foto av OMAR HAJ KADOUR / AFP)
annonse
annonse

Ifølge en artikkel i det statseide russiske nyhetsbyrået TASS, skal Moskva ha beviser på at den såkalte humanitære gruppen de hvite hjelmene (the white helmets) er en del terrorgruppen Jabhat al-Nusra (al-Qaida i Syria), og at gruppen planlegger provokasjoner i Idlib-provinsen.

«Det er ingen hemmelighet at denne organisasjon bare er aktiv i områder som ikke er kontrollert av den [syriske] regjeringen, og at den ikke unngår å ha kontakt med terrorister og ekstremister. Videre er det mange vitnerapporter som sier at de hvite hjelmene faktisk er en gren av Jabhat al-Nusra organisasjonen [som er] svartlistet av FNs sikkerhetsråd,» sier en uttalelse fra russisk UD.

Det russiske utenriksdepartementet advarte videre at de hvite hjelmene var klar til å skape en ny provokasjon i Idlib-provinsen, for å legitimere og fremprovosere bruk av internasjonal militærmakt mot Assad-regimet:

annonse

«Den beryktede organisasjonen [kjent som] de hvite hjelmene, etablert med støtte fra vestlige etterretningstjenester, søker desperat å gjøre noe oppsiktsvekkende i Syria, særlig i de-eskaleringssonen i Idlib. Akkurat som tidligere, forbereder de seg på et oppsiktsvekkende show for å gi en fri hånd til motstanderne av den legitime syriske regjeringen, som er motvillige til å gi opp sine aggressive planer – disse inkluderer først og fremst noen vestlige stater ledet av Washington.»

Russisk UD konkluderte med å gi en oppfordring til flere vestlige land om å slutte å støtte de hvite hjelmene:

«Vi er sikre på at alle før eller senere vil se det sanne ansiktet til de hvite hjelmene. Vi anmoder deres vestlige støttespillere å prøve å forstå situasjonen og slutte å beskytte ekstremister.»

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon