Oslo 20181105. Statsminister Erna Solberg i samtale med presidenten i Burkina Faso, Roch Marc Christian Kabore, leder av Den internasjonale bank for gjenoppbygging og utvikling Kristalina Georgieva (th) og Melinda Gates (tv) før en arbeidsmiddag i statens representasjonsbolig mandag. Dette i anledning samarbeid med den internasjonale påfyllingskonferansen for barne- og mødrehelse i utviklingsland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) tar imot flere internasjonale ledere til en konferanse til inntekt for bistandsarbeid for barne- og mødrehelse i utviklingsland.

Konferansen pågår i Oslo 5. og 6. november, og blant gjestene er Burkina Fasos president Roch Marc Christian Kaboré, Elfenbenskystens statsminister Alassane Ouattara, og profiler fra det internasjonale næringslivet, deriblant Melinda Gates.

Representanter fra nærmere 20 land skal samles for det som omtales som en «påfyllingskonferanse» for den globale finansieringsfasiliteten GFF (Global Financing Facility). Målet er å mobilisere bidrag til økte investeringer i barne- og mødrehelse i fattige land.

annonse

– Hvert år dør mer enn fem millioner mødre og barn over hele verden av årsaker som kunne vært unngått. Hvis vi skal klare å gjøre noe med dette, må vi sette helse, utdanning og likestilling av kvinner i sentrum av det internasjonale utviklingsarbeidet, sier statsminister Erna Solberg.

GFF ble lansert av Norge, Canada, FN og Verdensbanken i 2015 for å bistå de 50 landene med størst behov for å endre hvordan de investerer i og finansierer sitt nasjonale helsetilbud for kvinner, barn og ungdom.

Etter oppstarten har Danmark, Japan og Storbritannia sluttet seg til, i tillegg til legemiddelfirmaet MSD for Mothers og Bill & Melinda Gates Foundation.

Konferansen er et samarbeid mellom Norge, Burkina Faso, Verdensbanken og Bill & Melinga Gates Foundation, og vertskapet er statsministeren og utviklingsminister Nikolai Astrup (H).

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon