Arkivfoto: Mark Humphrey / AP / NTB scanpix
annonse

Fire dødsdømte i Tennessee ber en føderal domstol la dem bli henrettet ved skyting i stedet for giftsprøyte eller elektrisk stol.

annonse
annonse

Begjæringen fra de fire fangene ble levert fredag, dagen etter at delstaten gjennomførte sin første henrettelse med den elektriske stol siden 2007. En av dem som ber om å bli skutt, er David Earl Miller, som etter planen skal henrettes 6. desember og dermed snart må ta stilling til hvordan han vil avslutte livet.

annonse

Personer som er dømt til døden før 1999 i Tennessee må selv velge henrettelsesmetode: giftsprøyte eller elektrisk stol. Edmund Zagorski valgte det siste fordi han mente medikamentblandingen i giftsprøyten ville påføre ham enda mer smerte og lidelse. I utgangspunktet mente han begge metodene bryter med grunnlovens forbud mot «grusom og uvanlig straff».

Før Zagorski ble henrettet torsdag 1. november, uttrykte stolens konstruktør bekymring for at den ikke kom til å fungere skikkelig. Han sa at stolen, som ble bygd i 1988 og kun brukt den ene gangen i 2007, var blitt modifisert av andre. Myndighetene avviste at det var noen risiko knyttet til dette, og henrettelsen torsdag ble gjennomført som planlagt

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.