Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) setter abortloven i spill av hensyn til egen posisjon, mener SV-leder Audun Lysbakken.

Han reagerer sterkt på Solbergs Facebook-innlegg tirsdag der hun skriver at det ikke er Høyres politikk å endre abortlovens paragraf 2c, av kritikerne døpt «Downs-paragrafen».

– Erna Solberg er den nye tåkefyrsten i norsk politikk. Hun endrer budskap hver eneste dag, sier Lysbakken til NTB.

annonse

– Det er hun som har åpnet for å endre abortloven, fordi hun ville beholde makten. Det er også hun som har begynt å antyde hvordan en slik endring kan se ut. Vi er vitne til en statsminister som setter abortloven i spill, av hensyn til sin egen posisjon, tordner SV-lederen.

Han mener det er en illusjon å tro at 2c kan endres uten at det får konsekvenser for kvinners rettigheter i virkelighetens verden.

– Solberg må slutte å spre der inntrykket, sier Lysbakken, og fortsetter:

annonse

– Hvis Høyre ikke vil svekke loven, må de la den være som den er. Solberg har seg selv å takke for stormen hun høster. Hun har selv satt dette i gang, og protestene vil fortsette til hun erklærer at det ikke blir endringer i abortloven og svekkelser av kvinners rettigheter.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon