Foto: AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
annonse
annonse

En allianse av moskeer i Nederland krever at Twitter fjerner kontoen til den islamkritiske politikeren Geert Wilders, og truer med å gå til rettslige skritt dersom ikke den sosiale plattformen etterkommer kravene.

Den tyrkisk-islamske kulturføderasjon (TICF), som representerer 144 tyrkiske moskeer i Nederland og er forbundet med Diyanet, Tyrkias statlige direktorat for religiøse affærer, har hevdet at Wilders kritikk av islam bryter med Twitters retningslinjer for bruk. Dette rapporterer Algemeen Dagblad.

TICFs advokat Ejder Köse har fortalt den nederlandske avisen at gruppen også planlegger å sende inn klager mot Twitter i Tyrkia, Marokko, Pakistan og i Indonesia. I disse fire muslimske landene er blasfemi en straffbar handling.

annonse

– Twitter gir Wilders en plattform til å spre sitt hat og sin propaganda verden rundt. Dette betyr at ikke bare Wilders, men også Twitter, kan straffes i disse landene. Verden er større enn Nederland, sier advokat Köse.

Han peker på spesifikke Twitter-meldinger av Geert Wilders som problematiske. I en av tweetene skriver Wilders:

– Sannheten: Muhammed er eksempelet for mer enn en milliard muslimer. Muhammed var en pedofil, massemorder, terrorist og en gal mann.

Ejder Köse mener at Twitter-meldinger som denne «sårer muslimer» og «legitimerer vold».

annonse

I mars sendte TICF en klage på Wilders til Nederlands påtalemyndighet, etter at den islamkritiske politikeren hadde lagt ut en film på Twitter der det ble konstatert at islam medfører diskriminering, vold og terror. Påtalemyndigheten bestemte seg for ikke å straffeforfølge Wilders. Advokat Köse sa da at han klient mente at dette var «uforståelig», og at de ville finne andre måter å stoppe Wilders på.

Friheten til å kritisere islam er blitt heftig debattert siden oktober da Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg bestemte at en østerriksk dom av en kvinne, som refererte til profeten Muhammed som pedofil, var legitim, og ikke et brudd med kvinnens rett til ytringsfrihet. Bestemmelsen ble kritisert av blant andre den britiske UKIP-politikeren Gerard Batten, som mener dette er et forsøk på å snikinnføre muslimske blasfemilover i Europa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon