Ole Paus. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Artisten Ole Paus holdt søndag 28. oktober konsert i Bergen domkirke, under temaet «fred». Under konserten skal Paus imidlertid ha fremmet svært negative og sjikanerende påstander om FrP-politikere.

annonse

Opptrinnet fikk oppmerksomhet i pressen, etter at bergenseren Nils Gunnar Sjøberg hadde et debattinnlegg i Bergens Tidende, der han skrev at han så for seg at dette skulle være en hyggelig opplevelse med visesang, men at det først og fremst ble «flaut og sårt», da Ole Paus brukte tid på å komme med negative karakteristikker av annerledestenkende.

annonse

I en samtale med biskop Halvor Nordhaug, som foregikk foran publikum før konserten, karakteriserte Ole Paus flere FrP-politikere som kriminelle. Han benyttet seg av karakteristikker som horekunde, voldtektsmann og bedrager.

– Når dette liksom skal være kremen i FrP, hvordan er da de øvrige i partiet? sa Ole Paus i den fullsatte domkirken.

Uttalelsene til Ole Paus får FrPs nestleder Sylvi Listhaug til å reagere. Hun mener dette er et ekstremt utsagn.

annonse
annonse

– Jeg synes det er trist at kirken er blitt en arena for å spre hat og bidra til polarisering. Å omtale Frp-ere som bedragere og voldtektsmenn er et ekstremt utsagn. Det hører ikke hjemme noe sted, og minst av alt i kirken, skriver Listhaug om opptrinnet på Facebook.

Videre forventer hun en unnskyldning fra Ole Paus og biskop Nordhaug, og kritiserer samtidig kirken for å tillate at slike sjikanerende påstander kan forekomme i kirkerommet.

– Jeg forventer en uforbeholden unnskyldning fra Ole Paus og biskop Halvor Nordhaug til Frp-ere. Dette går rett og slett ikke an. Det er feigt av Ole Paus å nekte å kommentere dette. Han er en kjent norsk artist, og må stå til ansvar for det han sier, konkluderer FrP-nestlederen.

annonse
Reklame

Biskop Nordhaug mener at det ikke er hans oppgave å stoppe hets av FrP-politikere i kirken.

– Det å invitere til en åpen samtale i kirkerommet er alltid å ta en sjanse. Kirken har i stor grad vært monologens rom, men vi trenger også den åpne samtalen. Å slippe til andre stemmer er til en viss grad å gi fra seg kontrollen. Det får vi våge, skriver biskopen i et tilsvar til Nils Gunnar Sjøbergs debattinnlegg i BT.

Ole Paus har tidligere kalt Sylvi Listhaug «primitiv», i en kommentar til NRK angående omtalen av ham i Listhaugs bok «Der andre tier».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.