Etter en unormalt kald, snørik og fuktig vinter med stedvis dårlig brøyting, er det holkeføre i gater og på fortau rundt om på østlandet. Her fra Majorstua i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Revisjonsfirmaet Ernst & Young har gransket hvordan Oslo kommune håndterte de enorme snømengdene i fjor vinter. Rapporten konkluderer med at Bymiljøetaten gjorde en god jobb, skriver Vårt Oslo.

– Det mye som tyder på at mange brukere har for høye forventninger til vinterdriften og forventer barveistandard etter store snøfall, heter det i rapporten.

Bymiljøetaten registrerte hele 19.000 klager på vintervedlikeholdet, og etatens kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien sier at det var en veldig krevende vinter med et massivt press fra publikum, mediene og politikere, i tillegg til det store trykket for å få unna snøen.

I rapporten fremgår det at politiet og ambulansetjenesten var fornøyde med fremkommeligheten gjennom vinteren.

Representanter for eldrerådet i kommunen, Blindeforbundet og sykehjemsetaten er intervjuet i rapporten som representanter for fotgjengere, og de er ikke like fornøyd. Mye av kritikken som har kommet mot kommunen har da også gått på manglende brøyting av fortau.

– Det blir denne vinteren satt av ekstra penger til vinterdrift av fortau, spesielt innenfor Ring 3, sier Kongsteien.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]