Milan Pavkov (foran) feirer sitt annet mål mot Liverpool i mesterligaen tirsdag. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Røde Stjerne knocket ut Liverpool før pause i mesterligaen tirsdag og vant til slutt 2-0. Dermed er gruppe C plutselig ganske åpen.

Et fullsatt (51.000 tilskuere) Rajko Mitic-stadion kan konkurrere med det heftigste i fotballverden når det gjelder stemning. Serberne levde småfarlig i starten, men Daniel Sturridge klarte ikke å utnytte en god sjanse.

Røde Stjerne ble overkjørt på Anfield (0-4-tap). I flomlyset i Beograd var rollene delvis byttet om i 1.-omgangen. Hjemmelaget bølget i angrep fullt av selvtillit med stadig flere desibel fra publikum i ryggen.

annonse

Milan Pavkok headet inn 1-0 etter en corner. Samme mann dro så til med et feilfritt langskudd Liverpool-keeper Alisson var sjanseløs på. Ballen gikk inn oppe i det ene hjørnet.

Ut

Målene kom med bare åtte minutters mellomrom og gjorde at Røde Stjerne så ut til å tro at de kunne gå på vannet. Liverpool ble i perioder av omgangen herjet med.

Sturridge ble byttet ut i pausen, og inn kom Firmino. Trent Alexander-Arnold ble samtidig erstattet av Joe Gomez.

Liverpool overtok fullstendig og hadde ballen så godt som hele tiden, men kom ikke opp mot sitt beste. Andreomgangen ble frustrerende for tilhengerne av Jürgen Klopps lag.

Mo Salah hadde en meget svak kveld. Han fikk omtrent ikke til noe. Liverpool har igjen PSG (borte) og Napoli (hjemme) i gruppespillet.

Under oppsikt

Røde Stjerne sikret seg et håp om avansement til cuprundene og tok også Serbias første Champions League-seier i det 16. forsøket.

Klubben skal være under etterforskning for mulig kampmanipulasjon i borteoppgjøret mot Paris Saint-Germain tidligere i høst.

Den franske sportsavisen L’Equipe meldte i oktober at en serbisk klubbtopp hadde satset cirka 40 millioner kroner på at Røde Stjerne skulle tape kampen med fem mål. Slik gikk det også med 1-6.

Franske politimyndigheter har ikke avsluttet saken. Røde Stjerne benekter på det sterkeste anklagene.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon