Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

USA vurderer å innføre flere sanksjoner mot Russland som følge av nervegiftangrepet mot Sergej Skripal i Salisbury, som Russland anklages for å stå bak.

Heather Nauert, talsperson for amerikansk UD, slår fast at Russland ikke har rettet seg etter en amerikansk lov som har som mål å eliminere bruk av kjemiske og biologiske våpen.

David Tessler, sjefen for det amerikanske utenriksdepartementets stab for politisk planlegging, kom med samme beskjed som Nauert da han møtte pressen i Brussel tidligere tirsdag.

annonse

Han understreket at Europa må bidra til å opprettholde presset på Russland som følge av annekteringen av Krim-halvøya og krigen i Øst-Ukraina.

– Sanksjonene våre må fortsette å være sterke inntil vi ser den ønskede atferdsendringen fra Moskva, sa Tessler, som hevder at Russland utgjør en fare mot Vesten og at situasjonen er i ferd med å bli verre, ikke bedre.

– Vi tror ikke på noe sanksjonslette før vi ser fullstendig atferdsendring og full implementering av forpliktelsene Russland har tatt på seg, sa han videre.

annonse

Tessler har vært på besøk i flere europeiske land de siste 18 månedene for å fremme budskapet om at sanksjonene mot Russland må opprettholdes.

Storbritannia anklager Russland for å stå bak nervegiftangrepet mot den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter Julia. Flere vestlige land reagerte med en ny sanksjonsrunde mot Russland.

Russiske myndigheter avviser kontant av de har noe å gjøre med forgiftningen.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse