Knut Arild Hareide er på vei ut av KrF. Han kan få følge av den sentrale kjernen i lokallagene til KrF. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

108 tillitsvalgte og lokalpolitikere som i dag holder partiet i gang på lokal- og fylkeslagsnivå, vurderer nå å melde seg ut av partiet, skriver NRK.

annonse

Statskanalen sendte en SMS-undersøkelse til 1.617 KrF-ere i verv, og fikk svar fra rundt 60 prosent. Der kommer det fram at hele 108 av de tillitsvalgte vurderer å melde seg ut.

– Hvis KrF går inn i regjeringen, tror jeg ikke at KrF lenger er noe parti for meg. Blir vi med, melder jeg meg ut, sier kommunestyre­medlem Ole Tom Guse i Forsand kommune.

Undersøkelsen viser også at det er usikkerhet blant KrFs styremedlemmer, sekretærer og andre som er i verv i partiet. Mange av dem trekker fram et potensielt samarbeid med Frp som spesielt problematisk.

Det har vært stor bevegelse i medlemstallene i KrF siden landsmøtet forrige uke, da den blå siden i partiet vant over avtroppende partileder Knut Arild Hareide. Siden har 850 medlemmer meldt seg ut av partiet. Det er uvisst hvor mange av dem var tillitsvalgte eller folkevalgte.

annonse
annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.