Foto: Saudi Press Agency / AP / NTB scanpix

Amnesty International frykter at tolv saudiarabiske sjiamuslimer kommer til å bli henrettet innen kort tid.

annonse

Sakene til de dødsdømte mennene er overført til et mektig sikkerhetsbyrå som rapporterer direkte til kongen, noe som tyder på at henrettelsen kan være nært forestående.

De tolv ble dømt til døden i en masserettssak i 2016 etter å ha blitt kjent skyldige i å ha spionert på vegne av erkerivalen Iran. Amnesty betegner rettssaken som svært urettferdig.

– Mennenes familier er skrekkslagne over utviklingen og mangelen på informasjon om hvilken status sakene til deres kjære har, skriver Amnestys direktør for Midtøsten og Nord-Afrika, Heba Morayef, i en uttalelse onsdag.

Sjiamuslimene utgjør anslagsvis 10–15 prosent av Saudi-Arabias 32 millioner innbyggere, men det finnes ikke offisielle tall.

annonse
annonse

Sjiaer har arrangert enkelte demonstrasjoner øst i landet for å protestere mot det de mener er diskriminering i det sunnimuslimske kongedømmet. Det autoritære regimet avviser at sjiaene blir diskriminert.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.