Document.no-redaktør Hans Rustad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 98
 •  
 •  

Redaktør Hans Rustad i Document ber i dag om unnskyldning for en uttalelse i deres kommentarfelt.

annonse

Annonse

Den aktuelle kommentaren var rettet mot politijurist i Sør-Øst politidistrikt, Linda Marie Robbestad, som ble kalt «møkkakjerring». I Rustads artikkel konstateres det at det ikke er god tone å bruke slike skjellsord.

– Jeg steilte. Var det mulig? Hvis det hadde skjedd måtte det ha skjedd en glipp og innholdet var sikkert fjernet. Trodde jeg. Men nei, der sto det svart på hvitt, og flere lesere hadde hengt seg på, skriver han.

annonse

Annonse

Rustad er tydelig på at ingen får kalle andre for «drittkjerring» i Documents kommentarfelt. Han vedgår at man noen ganger kan bli så forbannet at man benytter seg av slike uttrykk. Likevel fremholder han at den slags språk ikke har noe i et offentlig kommentarfelt å gjøre, særlig når avsenderen er anonym.

annonse

Annonse

– Det er rett og slett ikke en slik tone vi vil ha, skriver Rustad.

Videre ber han på vegne av redaksjonen i Document om unnskyldning for kommentaren, og presiserer at slike uttalelser undergraver det saklige innholdet i nettavisen. Rustad frykter at politiet ikke vil svare når Document ringer i fremtiden når de leser slike kommentarer om seg selv i ettertid.

– Hvis man vil bli tatt seriøst må man føre et sivilisert språk. Det går utmerket an å kritisere en oppførsel uten å slå under beltestedet, for det er det slikt språk gjør, skriver Document-redaktøren.

Han skriver avslutningsvis at redaksjonen har satt i gang en jobb med å «heve terskelen» og «vi» har lagt «raserifasen bak oss.»

annonse

Annonse


Del saken
 • 98
 •  
 •  
 •  
  98
  Shares
 • 98
 •  
 •  
annonse

Les også: