Document.no-redaktør Hans Rustad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 98
 •  
 •  
 •  
 •  

Redaktør Hans Rustad i Document ber i dag om unnskyldning for en uttalelse i deres kommentarfelt.

Den aktuelle kommentaren var rettet mot politijurist i Sør-Øst politidistrikt, Linda Marie Robbestad, som ble kalt «møkkakjerring». I Rustads artikkel konstateres det at det ikke er god tone å bruke slike skjellsord.

– Jeg steilte. Var det mulig? Hvis det hadde skjedd måtte det ha skjedd en glipp og innholdet var sikkert fjernet. Trodde jeg. Men nei, der sto det svart på hvitt, og flere lesere hadde hengt seg på, skriver han.

Rustad er tydelig på at ingen får kalle andre for «drittkjerring» i Documents kommentarfelt. Han vedgår at man noen ganger kan bli så forbannet at man benytter seg av slike uttrykk. Likevel fremholder han at den slags språk ikke har noe i et offentlig kommentarfelt å gjøre, særlig når avsenderen er anonym.

– Det er rett og slett ikke en slik tone vi vil ha, skriver Rustad.

Videre ber han på vegne av redaksjonen i Document om unnskyldning for kommentaren, og presiserer at slike uttalelser undergraver det saklige innholdet i nettavisen. Rustad frykter at politiet ikke vil svare når Document ringer i fremtiden når de leser slike kommentarer om seg selv i ettertid.

– Hvis man vil bli tatt seriøst må man føre et sivilisert språk. Det går utmerket an å kritisere en oppførsel uten å slå under beltestedet, for det er det slikt språk gjør, skriver Document-redaktøren.

Han skriver avslutningsvis at redaksjonen har satt i gang en jobb med å «heve terskelen» og «vi» har lagt «raserifasen bak oss.»

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 98
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]