(Photo by ATTA KENARE / AFP)
Del saken
 • 27
 •  
 •  

Louis Farrakhan har siden 1979 leder av den afroamerikanske islamske bevegelsen Nation of Islam, som tidligere ble lede av Malcolm X. Han arbeidet aktivt for å skaffe velgere for Barack Obama.

annonse

Annonse

Søndag dukket han opp i Teheran, der han fikk sitt iranske publikum til å rope «Død over Amerika», skriver The Algemeiner, som siteres av den amerikanske tenketanken Clarion Project.

annonse

Annonse

Søndag var 39-årsdagen for overtakelsen av den amerikanske ambassaden i Teheran i 1979 og dagen før gjeninnføringen av amerikanske sanksjoner. Farrakhan som ifølge Clarion Project nylig kalte jøde termitter og «synagogen til Satan», ledet også publikum i å rope «Død over Israel».

annonse

Annonse

I Teheran kalte han USA for «fienden», og påstår at Amerika aldri har vært noe demokrati. «Jeg forstår hvordan fiender har konspirert mot det iranske folket, og jeg vil gjerne være ved siden av dere for å stoppe deres konspirasjoner» sa Farrakhan på et møte med iranske regjeringsmedlemmer, skriver den iranske avisen Mehr.

Ifølge Algemeiner, gjengitt av World Israel News brukte Farrakhan også tiden i Iran til å sammenligne president Donald Trump med Satan. «De kristne sier at Satan er en løgner, og hver dag teller de opp Trumps løgner,» sa Farrakhan i møtet. «Bare Satan ble skapt av en løgn».

I en tale til studenter ved Universitetet i Teherans juridiske avdeling angrep Farrakhan Israel, roste kvinners rettigheter i Iran og hilste den obligatoriske hijab-regelen i Den islamske republikken.

Hjemme i Farrakhan fedreland USA, som han i Iran kalte «fienden», har han blitt omfavnet av fremtredende kvinnelige «aktivister», inkludert sharia-apologet Linda Sarsour, og Tamika Mallory som stod i spissen for Women’s March i Washington sammen med Sarsour. Mallry har ifølge Clarion Project rost Farrakhan som GAT (Greatest of All Time). Sarsour har dukket opp sammen med Farrakhan på et arrangement og nekter å fordømme ham, skriver Clarion Project.

annonse

Annonse


Del saken
 • 27
 •  
 •  
 •  
  27
  Shares
 • 27
 •  
 •  
annonse

Les også: