Alt tyder på at Moderaterna-leder Ulf Kristersson kommer til å bli nedstemt under statsministeravstemningen i Riksdagen neste uke, skriver TT. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix.
annonse
annonse

Alt tyder på at Moderaternas leder Ulf Kristersson blir nedstemt i neste ukes statsministeravstemning i Riksdagen. Flere peker i stedet på Centerns Annie Lööf.

Enn så lenge har bare Kristdemokraterna takket ja til å gå inn i en eventuell regjering med Kristersson. Centern (C) og Liberalerna (L) vil ikke sitte i en regjering som er avhengig av støtte fra Sverigedemokraterna.

Onsdag, nøyaktig en uke før statsministeravstemningen i Riksdagen, sto begge partier fast på at de av denne grunn vil stemme nei til Moderaterna-lederen.

annonse

– Jeg ser på det som usannsynlig at vi kommer til å endre på det, sier Centern-leder Annie Lööf om sitt partis linje.

Lignende uttalelser har også kommet fra Liberalernas Jan Björklund i dagene etter at Riksdagens talmann Andreas Norlén skar igjennom i regjeringsforhandlingene og ba nasjonalforsamlingen stemme over hvorvidt Kristersson skal få danne Sveriges nye regjering.

Flere partier mener Lööf i stedet burde fått oppdraget med å sondere regjeringsalternativer etter at Kristersson og Socialdemokraternas (S) leder Stefan Löfven mislyktes.

annonse

Lööf har uttrykt et ønske om å se på mulighetene for en regjering bestående av Alliansen (M+C+KD+L) og Miljöpartiet (MP), som i dag samarbeider med Löfvens parti.

Både Miljöpartiet og S sier onsdag at de er åpne for at Lööf skal få sonderingsoppdraget.

– Jeg vil ikke ta stilling til dette nå, men vi har ikke vært avvisende til at det kan skje, sier S-gruppeleder Anders Ygeman.

– Vi vil gjerne diskutere politikk med Centerpartiet, sier MPs gruppeleder Maria Ferm.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon