Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett

Resett sletter kommentarer som bryter med norsk lov, men vi sletter også noen kommentarer som ikke strider med Norges hatytringslover.

annonse

I snitt slettes det rundt 20-40 (av ca. 2000) kommentarer per døgn, som tilsvarer rundt 1-2% av totale kommentarer. Resett får regelmessig e-poster fra personer som mener at vi ikke modererer vekk nok fra kommentarfeltet, og fra individer som mener at vi er for strenge.

I denne sammenhengen har våre moderatorer fått beskjed om å være spesielt oppmerksomme på følgende tematikk:

– Konspirasjonsteorier – som f. eks chemtrails, illuminati, jødisk makt, Utøya, osv..

– Når norske politikere blir beskyldt for landssvik, omtalt som Quisling, ønske om å stille dem for riksrett osv.:

– Nedlatende kommentarer om folks utseende

– Sammenligne mennesker med dyr, insekter, e.l. som f. eks rotter, kakerlakker, søppel,

–  Snakk om IQ og etnisitet.

– Kommentarer som inneholder nedlatende raserelaterte ord som «neger», «pakkis», osv.

Her er noen eksempler på kommentarer som i prinsippet ikke er imot Norges hatytringslover, men som vi allikevel velger å slette:

Jødekonspirasjon:

      

Andre konspirasjoner:

Landssvik/Quisling/Riksrett:

Nedlatende fysiske karakteristikker:

 

Dehumanisering:

IQ og etnisitet:

 

Bruk av ordet «neger»

Kommentar:

Det er 100 % normativt hvor vi har lagt listen, og den kunne muligens vært lagt et annet sted. Vi vurderer kontinuerlig hvor listen skal legges ut fra hvordan kommentarfeltet utvikler seg. Vårt mål er å slette så lite som mulig.

Vi ser en generell trend i andre medier til å ekskludere ytringer, meninger og oppfatninger fra den redaktørstyrte offentlige sfære. En slik ekskludering kommer ikke til å utrydde disse holdningene.

Vi mener offentligheten og folk flest må tåle å lese hvilke reaksjoner folk gjør seg. Det er viktig i et demokrati at disse reaksjonene er tilgjengelig. Hvis noen ikke tåler det, er det fullt mulig å skjerme seg fra Resetts kommentarfelt. Man kan enten stoppe lesingen ved artikkelens slutt, eller velge å ikke lese noe på Resett i det hele tatt.

Bruk gjerne kommentarfeltet under denne artikkelen til å kommentere vår og andres modereringspraksis. Vi lytter både til ros og ris.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.