USAs president Donald Trump gjør det igjen klart at han er misfornøyd med sentralbanken og sentralbanksjef Jerome Powell. Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Evan Vucci)
annonse
annonse

President Donald Trump gjør det klart at han vil anklage Demokratene for å lamme Kongressen hvis de starter gransking av Det hvite hus.

– Hvis det skjer, så vil vi gjøre det samme, og regjeringen vil stanse, og jeg vil legge skylden på dem, sa Trump under pressekonferansen i Det hvite hus onsdag.

Han henviste til at Republikanerne fortsatt har flertallet i Senatet, og at de hvis nødvendig vil kjempe tilbake mot det demokratiske flertallet i Representantenes hus slik at Kongressens arbeid lammes.

annonse

– Jeg vil gjerne se samarbeid på tvers av partiene. Jeg vil gjerne seg enighet. Kanskje ikke når det gjelder alt, men jeg tror vi har en god mulighet for å oppnå det, sa han videre.

Trump lovet også at han ikke kommer til å stanse Russland-etterforskningen, som ble startet for å finne ut om Trumps valgkampteam samarbeidet med Russland i et forsøk på å påvirke valgresultatet høsten 2016.

Men han la heller ikke skjul på at han mener etterforskningen er dårlig for USA og at den bør stanse.

– Jeg kunne ha stanset den når jeg ønsket. Jeg gjorde det ikke, sa Trump på spørsmål om han vil gi spesialetterforsker Robert Mueller sparken.

– Det var ingen sammensvergelse. De kaster bort masse penger. Men jeg lar dem fortsette. Jeg kunne stanset det her og nå, sa Trump.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon