Asia Bibis advokat sier den kristne kvinnen, som nylig ble frifunnet etter tidligere å ha blitt dømt til døden for blasfemi, gjerne reiser til Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix.

Den kristne pakistanske kvinnen Asia Bibi er løslatt fra fengsel åtte år etter at hun ble dømt til døden for blasfemi, men oppholder seg fortsatt i Pakistan.

annonse

Bibis advokat Saif-ul-Malook opplyste onsdag at Bibi var løslatt fra et fengsel i Punjab-provinsen og satt på et fly som hadde ukjent destinasjon.

Etter denne uttalelsen har flere spekulert i om Bibi kan ha forlatt Pakistan, men dette avviser pakistansk UD.

– Hun er i Pakistan, sier talsperson Muhammad Faisal torsdag.

Dødsdommen mot kristne Bibi ble opphevet av pakistansk høyesterett forrige onsdag, men hun ble likevel sittende i fengsel mens landets regjering forhandlet med ytterliggående islamister som krever henrettelse.

Islamistiske partier har lovet at de igjen vil ta til gatene i Karachi i løpet av torsdagen i protest, og antallet demonstranter ventes å øke betraktelig etter nyheten om at Bibi er løslatt.

Advokaten hennes har flyktet til Nederland, mens både Italia og Frankrike har tilbudt å hjelpe Bibi selv. Bibis ektemann Ashiq Masih har på sin side bedt Storbritannia og USA om å tilby familien asyl.

I Norge har Venstres Abid Raja og Frps Sylvi Listhaug tatt til orde for å tilby Bibi asyl.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.