Over 250 mennesker, de fleste av dem sivile, ble drept, og rundt 30 personer ble bortført, da IS gikk til angrep mot flere druserlandsbyer i Sweida-provinsen 25. juli. Foto: SANA via AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De 19 gjenværende drusiske gislene som ble tatt til fange av IS i Syria i sommer er løslatt. Statlig syrisk media skriver at de ble befridd i en militæraksjon.

Ifølge nyhetsbyrået SANA ble de 19 gjenværende kvinnene og barna, som ble bortført av IS fra Sweida-provinsen i sommer, befridd av regjeringssoldater, mens IS-medlemmene som holdt gislene ble drept i kampene.

Rundt 30 personer fra folkegruppen drusere, for det meste kvinner og barn, ble tatt til fange av IS i juli i år i forbindelse med at IS angrep flere landsbyer i Sweida-provinsen.

Siden den gang har flere av gislene blitt drept, ett gissel har dødd av sykdom, mens seks gisler ble løslatt i oktober etter at den syriske regjeringen inngikk en avtale med IS om fangeutveksling.

Den Sweida-baserte journalisten Nour Radwan bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at gislene er befridd, men sier at den siste løslatelsen har sammenheng med løslatelsen i oktober.

– Løslatelsen av de gjenværende gislene kom som en del av en fangeutveksling, og i dag var den andre delen av den avtalen, sier Radwan.

Også eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) skriver at gislene ble løslatt i en fangeutveksling hvor syriske myndigheter har løslatt IS-fanger.

Det skal også være utbetalt et pengebeløp til IS, men det er foreløpig ikke klart hvor mye penger det er snakk om. SOHR har tidligere sagt at president Bashar al-Assads regime i forbindelse med løslatelsen av gislene i oktober gikk med på å betale en million dollar i løsepenger for hver av fangene.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]