Over 250 mennesker, de fleste av dem sivile, ble drept, og rundt 30 personer ble bortført, da IS gikk til angrep mot flere druserlandsbyer i Sweida-provinsen 25. juli. Foto: SANA via AP / NTB scanpix
annonse

De 19 gjenværende drusiske gislene som ble tatt til fange av IS i Syria i sommer er løslatt. Statlig syrisk media skriver at de ble befridd i en militæraksjon.

annonse

Ifølge nyhetsbyrået SANA ble de 19 gjenværende kvinnene og barna, som ble bortført av IS fra Sweida-provinsen i sommer, befridd av regjeringssoldater, mens IS-medlemmene som holdt gislene ble drept i kampene.

annonse

Rundt 30 personer fra folkegruppen drusere, for det meste kvinner og barn, ble tatt til fange av IS i juli i år i forbindelse med at IS angrep flere landsbyer i Sweida-provinsen.

Siden den gang har flere av gislene blitt drept, ett gissel har dødd av sykdom, mens seks gisler ble løslatt i oktober etter at den syriske regjeringen inngikk en avtale med IS om fangeutveksling.

annonse
annonse

Den Sweida-baserte journalisten Nour Radwan bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at gislene er befridd, men sier at den siste løslatelsen har sammenheng med løslatelsen i oktober.

– Løslatelsen av de gjenværende gislene kom som en del av en fangeutveksling, og i dag var den andre delen av den avtalen, sier Radwan.

Også eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) skriver at gislene ble løslatt i en fangeutveksling hvor syriske myndigheter har løslatt IS-fanger.

Det skal også være utbetalt et pengebeløp til IS, men det er foreløpig ikke klart hvor mye penger det er snakk om. SOHR har tidligere sagt at president Bashar al-Assads regime i forbindelse med løslatelsen av gislene i oktober gikk med på å betale en million dollar i løsepenger for hver av fangene.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.