Over 250 mennesker, de fleste av dem sivile, ble drept, og rundt 30 personer ble bortført, da IS gikk til angrep mot flere druserlandsbyer i Sweida-provinsen 25. juli. Foto: SANA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De 19 gjenværende drusiske gislene som ble tatt til fange av IS i Syria i sommer er løslatt. Statlig syrisk media skriver at de ble befridd i en militæraksjon.

Ifølge nyhetsbyrået SANA ble de 19 gjenværende kvinnene og barna, som ble bortført av IS fra Sweida-provinsen i sommer, befridd av regjeringssoldater, mens IS-medlemmene som holdt gislene ble drept i kampene.

Rundt 30 personer fra folkegruppen drusere, for det meste kvinner og barn, ble tatt til fange av IS i juli i år i forbindelse med at IS angrep flere landsbyer i Sweida-provinsen.

annonse

Siden den gang har flere av gislene blitt drept, ett gissel har dødd av sykdom, mens seks gisler ble løslatt i oktober etter at den syriske regjeringen inngikk en avtale med IS om fangeutveksling.

Den Sweida-baserte journalisten Nour Radwan bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at gislene er befridd, men sier at den siste løslatelsen har sammenheng med løslatelsen i oktober.

– Løslatelsen av de gjenværende gislene kom som en del av en fangeutveksling, og i dag var den andre delen av den avtalen, sier Radwan.

annonse

Også eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) skriver at gislene ble løslatt i en fangeutveksling hvor syriske myndigheter har løslatt IS-fanger.

Det skal også være utbetalt et pengebeløp til IS, men det er foreløpig ikke klart hvor mye penger det er snakk om. SOHR har tidligere sagt at president Bashar al-Assads regime i forbindelse med løslatelsen av gislene i oktober gikk med på å betale en million dollar i løsepenger for hver av fangene.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon