Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier det er viktig å få klargjort hva som skjedde da de to skipene kolliderte natt til torsdag utenfor Stureterminalen ved Øygarden i Hordaland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier det er for tidlig å si noe om årsaken til kollisjonen, og at det er viktig å få klargjort hendelsesforløpet.

– Hovedredningssentralen har ledet redningsaksjonen, som har gått bra. Jeg er lettet over at det kun var mindre personskader. Alle ble evakuert på en sikker og god måte, og fokus nå er på sikring og berging av fartøy og utstyr, sier forsvarsministeren til NTB.

Fregatten KNM Helge Ingstad havarerte etter å ha kollidert med det fullastede tankskipet Sola natt til torsdag. Åtte personer fra fregatten ble lettere skadd i sammenstøtet, og militærskipet ligger nå med kraftig slagside inntil land og er boltet fast i grunnen for å unngå å synke.

Det er foreløpig uklart hva som førte til kollisjonen mellom de to skipene, og Bakke-Jensen sier det nå er viktig å få klargjort hendelsesforløpet.

– Som sjefen i Sjøforsvaret har understreket i sin pressekonferanse i ettermiddag, så er etterforskningen i en tidlig fase. Nå må havarikommisjonene få gjennomføre sine tekniske undersøkelser i samarbeid med Forsvaret og politiet. Det er altfor tidlig å si noe om årsakssammenheng eller konsekvenser, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]