Italias innenriksminister Matteo Salvini. Foto: REUTERS/Lisi Niesner/File Photo/File Photo
Del saken
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Italias innenriksminister Matteo Salvini planlegger drastiske reduksjoner i sosiale bidrag til migranter. Ved å nær sagt halvere bidragene mener Salvini at den italienske staten kan spare om lag 400 millioner euro neste år.

Den nasjonalkonservative italienske regjeringen fortsetter sin kamp mot masseinnvandring, som den anser for å være Italias største problem. Innenriksminister Salvinis siste forslag går ut på å nesten halvere det daglige bidraget til migranter, fra 35 euro til 14 euro per dag. Dette rapporterer Il Giornale.

En slik drastisk reduksjon i bidragene vil bety at Italia legger seg på et av Europas aller laveste nivåer hva gjelder sosiale stønader til utlendinger. Salvini understreker at dette vil frigjøre store ressurser for landet. I løpet av 2019 mener han at staten kan spare 400 millioner euro. Året etter mener han at man vil spare hele 500 millioner euro, og i 2021 skal dette tallet igjen øke til 600 millioner euro, stadig ifølge ministeren.

Det nye bidragsregimet er en del av et sett nye migrasjonslover som Salvini presenterte tidligere i høst. Med disse nye lovene vil muligheten til å få oppholdstillatelse på humanitært grunnlag opphøre.

Siden Salvini ble innenriksminister har Italia ført grundigere kontroll med sine havner, og antallet illegale migranter som ankommer landet har blitt kraftig redusert. Utover dette planlegger Salvini å øremerke 12 millioner euro for å finansiere repatriering av minst 2 700 illegale migranter.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]