Italias innenriksminister Matteo Salvini. Foto: REUTERS/Lisi Niesner/File Photo/File Photo
Del saken
 • 1.6K
 •  
 •  

Italias innenriksminister Matteo Salvini planlegger drastiske reduksjoner i sosiale bidrag til migranter. Ved å nær sagt halvere bidragene mener Salvini at den italienske staten kan spare om lag 400 millioner euro neste år.

annonse

Annonse

Den nasjonalkonservative italienske regjeringen fortsetter sin kamp mot masseinnvandring, som den anser for å være Italias største problem. Innenriksminister Salvinis siste forslag går ut på å nesten halvere det daglige bidraget til migranter, fra 35 euro til 14 euro per dag. Dette rapporterer Il Giornale.

En slik drastisk reduksjon i bidragene vil bety at Italia legger seg på et av Europas aller laveste nivåer hva gjelder sosiale stønader til utlendinger. Salvini understreker at dette vil frigjøre store ressurser for landet. I løpet av 2019 mener han at staten kan spare 400 millioner euro. Året etter mener han at man vil spare hele 500 millioner euro, og i 2021 skal dette tallet igjen øke til 600 millioner euro, stadig ifølge ministeren.

annonse

Annonse

Det nye bidragsregimet er en del av et sett nye migrasjonslover som Salvini presenterte tidligere i høst. Med disse nye lovene vil muligheten til å få oppholdstillatelse på humanitært grunnlag opphøre.

annonse

Annonse

Siden Salvini ble innenriksminister har Italia ført grundigere kontroll med sine havner, og antallet illegale migranter som ankommer landet har blitt kraftig redusert. Utover dette planlegger Salvini å øremerke 12 millioner euro for å finansiere repatriering av minst 2 700 illegale migranter.


Del saken
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
  1.6K
  Shares
 • 1.6K
 •  
 •  
annonse

Les også: