Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 • 154
 •  
 •  
 •  
 •  

I KRFs alternative budsjett så har de økt pressestøtten med 15 millioner. I statsbudsjettet er pressestøtten på 313 millioner, og er uendret fra i fjor, men det ble tatt dårlig imot i en bransje med store økonomiske problemer.

Hvis en tar hensyn til prisveksten så har pressestøtten blitt redusert 7 millioner fra i fjor, og dette vil KRF rette på.

– Jeg er egentlig overrasket over at regjeringa og kulturministeren legger opp til kutt i mediestøtten i sitt forslag til budsjett. Venstre har vært en god alliert for oss de siste årene, hvor vi har rettet opp kuttene som regjeringa hvert år har foreslått, sier kulturpolitisk talsmann Geir Jørgen Bekkevold i KRF til Journalisten.

Også Arbeiderpartiet vil øke pressestøtten.

Trond Giske er lite imponert over av at regjeringen ikke har økt pressestøtten i takt med prisstigningen.

– Akkurat nå når vi står overfor en stor, grunnleggende diskusjon om den overordna mediepolitikken. Da er det klokt å holde støtteordningene konstant, sier han.

Regjeringen vil ikke endre noe før mediemelding kommer i desember.

– Vi vil komme tilbake til innretning og størrelse på pressestøtten i mediemeldinga, sier Tage Pettersen fra Høyre til Journalisten.

Leder av Norsk Journalistlag Hege Iren Frantzen er positiv til KRF sitt forslag om å øke pressestøtten.

– Vi var veldig kritiske til at regjeringa hadde valgt å ikke gjøre det. Det er alvorlig, fordi pressestøtten er så viktig for de som har behov for den. Jeg er glad for at politikerne ser det, sier hun til Journalisten.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 154
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]