Illustrasjonsbilde. Foto: REUTERS/Stringer
Del saken
 • 426
 •  
 •  
 •  
 •  

Avinor og Securitas skjerper rutinene ved Harstad/Narvik Lufthavn Evenes etter at en kvinne ble bedt om å fjerne hijaben i sikkerhetskontrollen.

Ifølge Vesterålen Online , sendte kvinnen inn en klage til Avinor etter at hun ved to anledninger ble bedt om å ta av seg hijaben i full offentlighet i sikkerhetskontrollen på flyplassen.

I klagen framkommer det at kvinnen selv har forståelse for at sikkerhetspersonalet ønsker å sjekke under hijaben. Det hun reagerer på, er at det gjøres i full offentlighet, og ikke i et privat rom. Selv opplevde hun hendelsene som trakassering og brudd på hennes personlige rettigheter.

– For andre virker kanskje valget mitt om å dekke håret veldig unødvendig og meningsløst, for meg er det en del av min tro, i tillegg til at det har like stor rolle for meg som andres dekkende klær som bukse og skjorte. Derfor reagerer jeg på måten enhver person hadde reagert om de hadde blitt tvunget til å ta av seg buksen eller skjorta i offentligheten, skriver kvinnen i klagen, ifølge Vesterålen Online.

Flyplassjef Anne Britt Bakken ved Harstad/Narvik Lufthavn Evenes beklager hendelsen og opplyser til nettstedet har de har rettet beklagelse direkte til kvinnen.

En som har liten forståelse for kvinnens opplevelse ved flyplassen, er tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp). Han mener beklagelsen fra Bakken er uforståelig. På sin Facebook-side er politikeren tydelig på hva han mener om saken.

– Muslimer må tilpasse seg Norge. Sikkerhetspersonalet ved Harstad/Narvik Lufthavn Evenes gjør bare jobben sin. Dersom denne muslimen føler seg trakassert, kan hun gjerne reise hjem til sitt opprinnelsesland og leve ut sin «frihet» der, skriver Amundsen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 426
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]