Bildet viser fra venstre: Marie Lindberg, Mia Habib, og Laura Coupe. Samtidsdanserne figurerte her som stressete shopoholikere med ekstremt mye pakkenelliker på Youngstorget og i Torggata. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
annonse

Mia Habib, danser og koreograf fra Haugesund har fått tildelt 2.8 millioner årlig t.o.m. 2022 til sitt selskap, Mia Habib Productions. Kulturrådet vedtok i et rådsmøte den 30. oktober å tilby seks frie scenekunstgrupper basisfinansiering.

Mia Habib er kjent for å legge ekstra vekt på det hun kaller det kunstneriske uttrykket, og uttaler til Haugesunds avis om det å få 11.2 millioner skattekroner til bruk:

– Dette er helt fantastisk og betyr at vi kan fokusere enda mer på det kunstneriske. Det gir en forutsigbarhet. Vi driver i det frie scenekunstfeltet og jobber prosjektbasert.

annonse

– Mia Habib søker seg mot et kunstuttrykk som for mange ikke umiddelbart er gjenkjennbart som scenekunst. Hun forstår koreografi som en politisk og sosial praksis hvor hun ønsker å bidra til en konstruktiv sosial endring. Hun søker seg mot andre arenaer og et annet publikum enn det etablerte scenekunst-/dansepublikummet, skriver Kulturrådet i en pressemelding.

Du kan se et eksempel på hva Habib driver med i videoen under.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.