Nestleder Kjell Ingolf Ropstad (KrF) legger fredag fram partiets alternative budsjett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Å endre paragraf 2c i abortloven er viktig, men totalt sett hanrdler det om å skape et samfunn med plass for alle gjennom lovendringer og tiltak, ifølge KrF.

I et intervju med TV 2 torsdag kveld trakk ikke partiets nestleder og sjefforhandler Kjell Ingolf Ropstad fram den mye omtalte paragraf 2c i abortloven, som åpner for senabort ved fare for at barnet har en alvorlig sykdom.

– Kamp mot sorteringssamfunnet dreier seg om mye mer enn endring av 2c. Det dreier seg om å forby tvillingabort, fordi tvillinger hører sammen, og om å stoppe negative endringer i bioteknologiloven. Men ikke minst handler det om å skape et samfunn med plass for alle, sier Ropstad.

Han nevner familiepolitikk, fattigdomsbekjempelse og kamp mot sorteringssamfunnet som viktige saker for KrF.

– 2c er også en viktig sak som jeg fremdeles tror er mulig. Men totalen blir her å skape et samfunn med plass for alle. Både konkrete lovendringer og praktiske tiltak vil være viktig for KrF, sier Ropstad.

Han kom overfor TV 2 også med en aldri så liten budsjettlekkasje: KrF foreslår i sitt alternative budsjett å øke minstepensjonen med 4.000 kroner. Ropstad begrunner forslaget med at mange minstepensjonister lever under fattigdomsgrensen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]