Nestleder Kjell Ingolf Ropstad (KrF) legger fredag fram partiets alternative budsjett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Å endre paragraf 2c i abortloven er viktig, men totalt sett hanrdler det om å skape et samfunn med plass for alle gjennom lovendringer og tiltak, ifølge KrF.

annonse

I et intervju med TV 2 torsdag kveld trakk ikke partiets nestleder og sjefforhandler Kjell Ingolf Ropstad fram den mye omtalte paragraf 2c i abortloven, som åpner for senabort ved fare for at barnet har en alvorlig sykdom.

– Kamp mot sorteringssamfunnet dreier seg om mye mer enn endring av 2c. Det dreier seg om å forby tvillingabort, fordi tvillinger hører sammen, og om å stoppe negative endringer i bioteknologiloven. Men ikke minst handler det om å skape et samfunn med plass for alle, sier Ropstad.

Han nevner familiepolitikk, fattigdomsbekjempelse og kamp mot sorteringssamfunnet som viktige saker for KrF.

– 2c er også en viktig sak som jeg fremdeles tror er mulig. Men totalen blir her å skape et samfunn med plass for alle. Både konkrete lovendringer og praktiske tiltak vil være viktig for KrF, sier Ropstad.

Han kom overfor TV 2 også med en aldri så liten budsjettlekkasje: KrF foreslår i sitt alternative budsjett å øke minstepensjonen med 4.000 kroner. Ropstad begrunner forslaget med at mange minstepensjonister lever under fattigdomsgrensen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.