Russland vil diskutere sanksjonene mot Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd, men det er uklart om landet vil gå inn for å lette på sanksjonene, slik utenriksminister Sergej Lavrov tidligere har åpnet for. Arkivfoto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Russland har bedt om et møte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere sanksjonene mot Nord-Korea. Samtalene vil trolig skje bak lukkede dører.

Ønske om et møte kommer bare timer etter USAs president Donald Trump sa at han ikke «har noe hastverk» når det gjelder å løse krisen rundt Nord-Koreas atomprogram.

Det er ikke klart om Russland planlegger å gå inn for å lette på sanksjonene. I september sa utenriksminister Sergej Lavrov at landet er innstilt på å vurdere dette.

annonse

USA har insistert på at sanksjonene mot Nord-Korea – inkludert et tak på hvor mye olje og drivstoff landet får kjøpe, samt et forbud mot råvareeksport – må håndheves til fulle inntil nordkoreanerne har avviklet sine missil- og atomprogrammer. Russland og Kina har derimot argumentert for at Nord-Korea bør belønnes med en lettelse i sanksjonene etter at landet har stanset missiltestene og gått i dialog med USA om kjernefysisk nedrustning.

Et planlagt møte mellom utenriksministrene i USA og Nord-Korea denne uken, ble onsdag avlyst på kort varsel.

Trump sier han håper å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un tidlig neste år, men sier han «ikke har dårlig tid».

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon