Document.no-redaktør Hans Rustad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 126
 •  
 •  
 •  
 •  

Document gjorde et meget godt stykke journalistisk arbeid der de stilte politijuristen i Drammen i et særdeles dårlig lys. Document burde blitt hyllet på landsbasis for avsløringene.

Også politijuristen fortjener mange adjektiv. En som lyver så det renner skaper forbannede reaksjoner. Det vet du meget godt, redaktør Rustad.

Var ikke det arbeidsoppgaven din – å avsløre løgnere? Ja, folk blåser ut. På samme måten som Torbjørn Berntsen i sin tid omtalte sin britiske statsrådskollega som en «drittsekk». Det er slik folk snakker når de – med rette – blir forbannet.

Likevel hysjer Documents redaktør sin egen nyhetsredaksjons sterke avsløring ved å si at å lyve om dokumenterte handlinger, som er blitt 100 prosent avslørt, ikke kvalifiserer til at vedkommende kan bli kalt «møkkakjerring» av hans eget «O hellige», nå dobbeltovervåkete kommentarfelt. (Overvåket av både PST og egenansatt «dommer»)

«Leserne har ingen rett på å drive privat justis i våre spalter,» skriver han. Jo, det har de! Like mye som deg, Rustad. Du gjør det to-tre ganger daglig i dine egne kommentarer. Er du bedre enn leserne dine? PST overvåker Document på grunn av Breivik. Alle vet det. Jeg ventet i mange år før jeg skrev document i browseren.

Du er nå også «moralsk» overvåket av redaktørforeningen du er innmeldt i, Rustad. Nylig ansatte du en som har som eneste oppgave å overvåke og omskrive innlegg på Document. For noen dager siden søkte du etter flere moderatorer. Det tar fokus vekk fra redaksjonelt arbeid. Dine ord.. Er det så enkelt at du ikke har ryggrad til å bære det Document kunne bli?

De fleste vet ikke engang at Document.no eksisterer. Det blir bare dumt å nærme seg dem som ikke engang vil prøve å forstå alt det dype, (og godt dokumenterte) Document faktisk har formidlet i mange år. Selv etter at Breivik ble «synonymt» med Document. Noe som selvsagt ikke er sant. Da hadde Documents redaksjon vært bak lås og slå.

Hans Rustad vil ha en dannet samtale. Da får han låse seg inne med egen omgangskrets. Vil Rustad snakke med Norge, så må han høre og lese alt som kommer.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 126
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]