Fra SDs valgvake i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT
Del saken
 • 140
 •  
 •  
 •  
 •  

Aktor Lena-Marie Bergström har to ganger tiltalt SD-politikere for såkalt «hets mot folkgrupp». SVT rapporterte nylig at Bergström har delt en video på Facebook der Sverigedemokraterna sammenlignes med Nazi-Tyskland.

Torsdag rapporterte Resett om SDs gruppe leder i kommunestyret i Karlskrona, Christopher Larsson, som tiltales for hets mot muslimer etter å utrykket seg kritisk til islams lære og til bønnerop. I februar 2014 ble en annen SD-politiker ved navn Michael Hess dømt i tingretten for samme type lovbrudd, men ble senere løslatt av hovretten, Sveriges motsvarighet til den norske lagmannsretten. I begge disse tilfellene var det Lena-Marie Bergström som tok ut tiltale på vegne av svenske påtalemyndigheter.

Bergström har benyttet sin private profil på Facebook til å dele materiale fra den SD-kritiske Facebooksiden «SD är lika med rasister», en side med 55 000 følgere. Advokaten delte en film der SDs «propaganda» og Nazi-Tyskland blir sammenlignet.

Bergström hevder selv at hun ikke har oppfattet at avsenderen av filmen er en SD-kritisk gruppe.

– Jeg har delt en film om Holocaust, men har ikke oppfattet at den har en avsender som kritiserer Sverigedemokraterna. I så fall ber jeg om unnskyldning for det, sier Bergström til SVT.

Hun hevder videre at hun er motstander av rasisme og at dette er forenelig med hennes yrkesarbeid, men at hun ikke er interessert i partipolitikk.

Tiltale Christopher Larsson på sin side mener at hans tiltale dreier seg om politisk forfølgelse.

– At hun dessuten sprer den her sortens filmer privat er i grunnen en trussel mot rettssikkerheten. Vi har en aktor som helt åpenbart utnytter sin yrkesrolle for å drive politiske kampanjer. Det er pinlig, sier Larsson.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 140
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]