Lederen for Antirasistisk senter (Center for anti-racism), Rune Berglund Steen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere leder av Islamsk Råd, som i 2011 hadde problemer med å ta avstand fra dødsstraff for homofili i muslimske land, har i sin nye rolle i Antirasistisk Senter gått over til offentlig gapestokk av mennesker han ikke er enig med.

I rapporten om nynazisme i Norge 2018 velger han sammen med medforfatter Rune Berglund Steen overraskende å trekke frem at jeg som tenåring hadde en rebelsk periode hvor jeg var tilknyttet Vigrid, og bruker blant annet dette til å sverte Resett og Generasjon Identitet. Mine feilsteg i ungdom er et tilbakelagt kapittel av mitt liv som jeg har tatt grundig avstand fra, både i ord og handling.

De skriver at det er «underlig» at jeg [etter at jeg trakk meg fra Vigrid] har vært medlem av Unge Høyre. Slik snakker mennesker som tror de kan lese andres tanker og motiver, et kjennetegn ved ideologisk ekstremisme. Av alle organisasjonene de ramset opp at jeg hadde vært medlem av unnlot de «tilfeldigvis» å nevne at jeg også har vært medlem av Med Israel For Fred, grunnla Ayn Rand Society på BI Nydalen og har besøkt Israel. Var kanskje dette litt for «underlig» til å nevne? Det stemte kanskje litt for dårlig overens med bilde de ønsker å tegne av meg.

annonse

 Det kan virke som om forfatterne selv forstod hvor uanstendig deres gapestokk-teknikk er, fordi de følte behovet for å unnskylde seg selv:

 «Poenget her er ikke å stemple folk for evig, eller at det ikke skal være mulig å komme seg videre

Når de likevel rettferdiggjør å gjøre nettopp det de sier at de ikke ønsker å gjøre er det fordi de mener at jeg har gått fra «en høyreekstrem bevegelse til en annen.» De refererer her til at jeg var involvert i den pan-europeiske ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet (GI) under et opphold i Storbritannia. Selv om Antirasistisk Senter sikkert skulle ønske det, er jeg ikke en talsperson eller leder i GI, fordi jeg ikke er en ungdom lenger.

annonse

Om GI er høyreekstrem er 95% av verdens befolkning også det, inkludert den selv-erklærte marxisten Dalai Lama. Da han var på besøk i Sverige nylig uttalte han at Europa tilhører den europeiske urbefolkningen, noe jeg sier meg enig med, men finner meg ikke i at det skulle gjøre meg til en nynazist.

 Antirasistisk Senter har tidligere blitt avslørt i å spre falske nyheter om fiktiv rasisme mot muslimer, fornekte rasisme mot etniske nordmenn, samt at en av deres skribenter oppfordret til syreangrep mot bokhandelen Eldorado i Oslo.

Falske nyheter, selektiv definisjon av rasisme, skribent som kommer med oppfordring til angrep på en bokhandel og nå offentlig gapestokk. Kan noen forklarer hvorfor en så uanstendig organisasjon mottar statsstøtte?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon