Illustrasjonsfoto: AP Photo/Markus Schreiber
annonse
annonse

8. april var det minnearrangementer over krystallnatten for 80 år siden, natten mellom 9 og 10. november 1938, da jødeforfølgelsene i Tyskland skjøt ny fart. «Jødehatet lever», skriver journalist Ingeborg Senneset i Aftenposten. Dessverre er det sant. Men hos hvem?

Venstresiden og norske medier insinuerer stadig vekk at negative holdninger og antisemittisme tilhører høyresiden, og trekker frem det de kallet «høyreekstreme» partier (i politihøyskolens rapport kalt høyreradikale), som er identisk med europeiske partier som er kritiske til innvandring og islam.

Det har vært enkelte medlemmer i disse partiene som har kommet med negative ytringer om jøder, men de er raskt blitt luket vekk og ekskludert. Faktum er at det ikke finnes mer jøde- og Israelvennlige partier i Europa enn nettopp de partiene som forsøkes å stemples som «halvt nazistiske».

annonse

Leder for det østerrikske Frihetspartiet, som er et av de mest innvandringskritiske partiene i Europa, og nå er med i den østerrikske regjeringen, har besøkt Holocaust-museet i Jerusalem og uttrykt sin solide støtte til den jødiske staten.

Den nederlandske lederen for Frihetspartiet, Geert Wilders, er kanskje Europas mest kjente islamkritiske politiker. Han jobbet i sin ungdom i en kibbutz i Israel, reiser ofte til Israel både privat og som foredragsholder, og mener at jødenes hjemland er i fronten i vår felles kamp mot islamsk ekstremisme.

Sverigedemokratene, som ble stiftet som et lite nynazistisk parti, har for lengst skiftet ut medlemmene, og er i dag det partiet i Sverige som oftest advarer mot antisemittisme og jødehat, og som støtter Israel klarest. I likhet med Dansk Folkeparti i Danmark.

annonse

Så hvor finnes dagens jødehat: Svaret er: på venstresiden og i muslimske miljøer, i tillegg til blant en bitte liten gruppe nynazister og konspirasjonsteoretikere.

Det er egentlig bare å se på hvem som møter opp for å demonstrere med rop og skrik og av og til med vold når det arrangeres støttedemonstrasjoner for jødenes hjemland. Da er det også av og til hørt rop om å «drepe jødene», med henvisning til profeten Muhammeds jødemord.

Dypest stikker jødehatet åpenbart i de muslimske miljøene. Det er ikke ofte du kan snakke med en norsk muslim som uttaler seg positivt om Israel, selv om han ikke er palestiner.

Max Hermansen måtte slutte som lærer i norsk skole fordi han uttrykte kritikk av islam offentlig. Hvorfor ble han så negativ til islam? Blant annet på grunn av sine erfaringer med muslimske elevers holdninger, har han fortalt. Han opplevde flere ganger at muslimske skolelever ikke fornektet Holocaust, slik enkelte konspirasjonsteoretikere gjør, men tvert imot tiljublet Hitlers jødemassakrer og mente at det var synd at Hitler ikke klarte å utrydde alle jødene. Andre muslimske elever som hørte en medelev uttale seg på denne måte tok ikke til motmæle. Tvert imot. De smilte og nikket.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon