KrFs partileder Knut Arild Hareide sto over muligheten til å holde tale til landsstyret, slik han vanligvis gjør. Til høyre nestleder Olaug Bollestad og generalsekretær Hilde Frafjord Johnson, mens nestleder Kjell Ingolf Ropstad ennå ikke var på plass. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er ikke bare halve KrF som står bak veivalget og nå går i forhandlinger, understreker partileder Knut Arild Hareide før partiets landsstyremøte.

Landsstyret er samlet i Oslo, en uke etter landsmøtet der partiet gjorde sitt endelige veivalg. Stikk i strid med tradisjonen blir ikke det lenge planlagte landsstyremøtet innledet med partileders tale.

Hareide understreker at målet nå er å lykkes med veivalget, selv om partiet gikk en annen retning enn han rådet det til.

På spørsmål om det er viktig at «de røde» i partiet får ekstra godt gjennomslag for saker som er viktige for dem i forhandlingene med de borgerlige, svarer han på vegne av hele partiledelsen:

– Når det gjelder politiske saker håper vi hele KrF kjenner seg igjen når de ser hvilket gjennomslag vi får. Vi har en veldig god forhandlingsposisjon, mener han.

– Vi skal vise at det ikke er halve partiet men hele partiet som skal ta eierskap til veivalget.

Han vil imidlertid ikke svare på om det er skapt for store forhåpninger til gjennomslag i abortspørsmålet

– Jeg skal ikke kommentere noen enkeltspørsmål, men den første kravlista som kommer vil jo naturlig nok være fra dette landsstyremøtet. Så det blir et viktig møte der vi peker framover, sier partilederen, som har varslet at han går av når en ny regjeringsplattform eventuelt blir godkjent av landsstyret.

Fylkeslagene i partiet har blitt bedt om å utarbeide en liste med prioriteringer til regjeringsforhandlingene som skal leveres innen 19. november.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]