Spilleproblemer forekommer hyppigere hos personer født i ikke-vestlige land, viser forskning. Foto: Mia Oshiro Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Medietilsynet har utarbeidet råd om hvordan foreldre kan snakke med barn om dataspill blant annet på somali og arabisk.

– Vi vil gjøre det enklere for foreldre å snakke med barna om dataspill på sitt eget morsmål, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Rådene ble presentert på Dataspillkonferansen som arrangeres av Medietilsynet fredag.

Rådene er oversatt til arabisk, somali, polsk og tigrinja, ettersom disse språkene var de mest oversatte språkene i offentlige tolketjenester. Sistnevnte språk snakkes i Eritrea og Etiopia. Rådene er tidligere oversatt til engelsk.

– Nesten alle barn spiller dataspill, og derfor er det viktig at foreldre kan snakke med dem om spilling, uansett språk. Vi håper at våre oversatte råd kan gjøre det enklere for foreldre med andre morsmål enn norsk å ha en god dialog med barna sine om dataspill, sier Velsand.

Tall fra Medietilsynets store undersøkelse «Barn og medier 2018» viser at 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9 til 18 år spiller dataspill.

Spilleproblemer forekommer hyppigere hos personer født i ikke-vestlige land, ifølge den siste befolkningsundersøkelsen som ble gjennomført av Universitetet i Bergen i 2015. Dette gjelder både for penge- og dataspill.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]