En gate ble sperret av i Melbourne etter at en mann angrep flere forbipasserende med kniv fredag. Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

En person er drept og to er såret etter at en mann angrep politi og forbipasserende med kniv i Melbourne. Jihadistgruppa IS hevder å stå bak.

Angrepet under ettermiddagsrushet Melbourne fikk sentrum til å stå stille i Australias nest største by.

Hundrevis av mennesker sto og så på bak barrikadene mens politiet forsøkte å pågripe angriperen, og flere videoer av hendelsen ble publisert i sosiale medier.

Politiet sier at mannen gikk ut av en varebil, som da tok fyr, og angrep tre forbipasserende med kniv. Deretter forsøkte han også å angripe to politifolk som kom til stedet, før han ble skutt i brystet av en politimann.

Den antatte gjerningspersonen døde senere på sykehus. Det gjorde også en av de tre han knivstakk. Ifølge politiet inneholdt mannens bil flere sylindre med grillgass. Politiets bombegruppe kom etter hvert til og fikk uskadeliggjort gjenstandene.

Politisjef Graham Ashton i Victoria sier angriperen, som opprinnelig er fra Somalia, var kjent for politiet fra tidligere og at angrepet etterforskes som en terrorhendelse.

– Ut ifra det vi vet om denne personen behandler vi dette som en terrorhendelse. Han er kjent for politiet hovedsakelig i forbindelse med slektninger som definitivt er folk vi følger nøye med på, sa Ashton, og la til at antiterrorstyrken har overtatt ansvaret for etterforskningen.

The Herald Sun og flere andre skriver at mannen hadde tilknytning til en gruppering som er dømt for terrorplanlegging.

Via sin propagandakanal Amaq har ekstremistgruppa IS hevdet at gjerningspersonen «angrep folk fra landene som deltar i koalisjonen mot IS» på vegne av dem.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]