Abid Raja og Sylvi Listhaug. Begge ønsker at den kristne kvinnen Asia Bibi kommer til Norge. Hun er løslatt fra fengsel, åtte år etter at hun ble dømt til døden for blasfemi, ifølge hennes advokat. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Selfie ved Abid Raja / NTB scanpix.
annonse
annonse

Venstres Abid Raja har sendt et skriftelig spørsmål til justisminister Tor Mikkel Wara, der han ber om at den pakistanske kvinnen, Asia Bibi og hennes familie får asyl i Norge.

Med seg i kampen om dette har han nestleder i FrP, Sylvi Listhaug:

– Når vi først skal gi beskyttelse til noen, er dette et soleklart eksempel, sier Listhaug til VG.

annonse

– Jeg mener vi bør bruke av den ordinære kvoten for flyktninger og gi beskyttelse til denne familien som åpenbart trenger det, avslutter den profilerte og omstridte FRP politikeren.

Ifølge CNN har Bibi selv søkt om asyl i Nederland.

Hva er det som gjør at enkeltsaker som dette får så mye oppmerksomhet? Hvor mange tilsvarende eksempler som Asia Bibi finner vi ikke bare i Pakistan og andre muslimske land, men over hele verden?

annonse

Hvor er Raja og Listhaug for de forfulgte kristne i Nord-Korea feks.? Hvorfor blir ikke de tilbudt asyl?

Norge har ingen plikt til å gi asyl til noen andre enn de kvoteflyktningene som våre politikere arrogant har underskrevet avtaler om uten å spørre folket først. Man kan jo saktens også etterlyse norske verdier som hjerterom og raushet når Raja og Listhaug plukker ut og velger seg de mest omtalte og kjente tilfellene. Hvor er likhet og rettferdighet for alle de som ikke får sine saker tatt opp av media, men en kule i nakken eller en løkke rundt halsen istedet uten at noen bryr seg om det?

Hvor mye godhet og omtanke for andre det egentlig er i dette utspillet fra de to som til vanlig er uenige om det meste, kan man saktens lure på. Det tar seg jo godt ut i det politisk korrekte miljø om man klarer å få kronet en slik profilert sak med et opphold i Norge. Alle ville da kunnet rose Abid Raja for hans fantastiske innsats for å hjelpe denne kvinnen fra de grusomme islamisters klør, (som selvfølgelig ikke har noe med islam å gjøre). Sågar Listhaug ville fått en stjerne hos de politisk korrekte, noe hun nok trenger for å kunne komme seg videre på karrierestigen.

Nå kan det godt tenkes at både Raja og Listhaug er genuint opptatt av og bekymret for denne kvinnens ve og vel. Men det ser litt merkelig ut når Raja går ut på Twitter og nærmest skryter av at han har sendt et skriftelig spørsmål til Wara om asyl i Norge for denne kvinnen.

Skjermdump fra Abid Rajas Twitter konto

Hvorfor ikke holde dette for seg selv inntil han eventuelt fikk et positivt svar?

Det er sannelig ikke lett å stole på noen politikere og dessverre skaper de bare mer og mer forakt mot seg selv med den måten de går frem på. Ingen er prinsippfaste eller holder hva de lover.

Dette forsøket fra det merkelige paret Raja og Listhaug på å utvise «godhet» blir for meg stående kun som et forsøk på egen positiv publisitet. Dette er ikke noe annet enn populistisk utvelgelsespolitikk på sitt verste.

Ikke uventet fra Venstre og Abid Raja – svært skuffende fra Listhaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon