SV og Venstre fremhever Sps stolte klimahistorie når de går til frontalangrep mot nåværende Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix
Del

SV og Venstre fremhever Sps stolte klimahistorie når de går til frontalangrep mot nåværende Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums klimapolitikk.

annonse

– Senterpartiet er blitt en klimasinke, 18 år etter at de skrev seg inn i norsk miljøhistorie med gullskrift da de gikk av i protest mot at Stortinget ville bygge sterkt forurensende gasskraftverk, sier SVs miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken til Dagens Næringsliv.

– Senterpartiet er blitt en populistisk klimaversting under Trygve Slagsvold Vedums ledelse, sier Venstres parlamentariske leder Terje Breivik.

Den krasse kritikken kommer etter Vedums motstand mot å øke avgiftene på fossilt drivstoff. Sp har også bedt om garantier om at regjeringen ikke vil forsøke å påvirke folk til å spise mer klimavennlig, skriver avisen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Vedum selv avfeier kritikken rettet mot ham og mener meningsmotstanderne driver med symbolpolitikk.

– Problemet i klimapolitikken er at man blir opptatt av symbolene og ikke resultatene. I Senterpartiet er vi opptatt av resultatene. Miljøgevinsten for økte avgifter på drivstoff er marginal eller ingen, ifølge Transportøkonomisk institutt, sier Vedum.

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører