SV og Venstre fremhever Sps stolte klimahistorie når de går til frontalangrep mot nåværende Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix

SV og Venstre fremhever Sps stolte klimahistorie når de går til frontalangrep mot nåværende Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums klimapolitikk.

annonse

– Senterpartiet er blitt en klimasinke, 18 år etter at de skrev seg inn i norsk miljøhistorie med gullskrift da de gikk av i protest mot at Stortinget ville bygge sterkt forurensende gasskraftverk, sier SVs miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken til Dagens Næringsliv.

– Senterpartiet er blitt en populistisk klimaversting under Trygve Slagsvold Vedums ledelse, sier Venstres parlamentariske leder Terje Breivik.

Den krasse kritikken kommer etter Vedums motstand mot å øke avgiftene på fossilt drivstoff. Sp har også bedt om garantier om at regjeringen ikke vil forsøke å påvirke folk til å spise mer klimavennlig, skriver avisen.

Vedum selv avfeier kritikken rettet mot ham og mener meningsmotstanderne driver med symbolpolitikk.

– Problemet i klimapolitikken er at man blir opptatt av symbolene og ikke resultatene. I Senterpartiet er vi opptatt av resultatene. Miljøgevinsten for økte avgifter på drivstoff er marginal eller ingen, ifølge Transportøkonomisk institutt, sier Vedum.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.