SV og Venstre fremhever Sps stolte klimahistorie når de går til frontalangrep mot nåværende Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix
Del saken
 • 62
 •  
 •  
 •  
 •  

SV og Venstre fremhever Sps stolte klimahistorie når de går til frontalangrep mot nåværende Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums klimapolitikk.

– Senterpartiet er blitt en klimasinke, 18 år etter at de skrev seg inn i norsk miljøhistorie med gullskrift da de gikk av i protest mot at Stortinget ville bygge sterkt forurensende gasskraftverk, sier SVs miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken til Dagens Næringsliv.

– Senterpartiet er blitt en populistisk klimaversting under Trygve Slagsvold Vedums ledelse, sier Venstres parlamentariske leder Terje Breivik.

Den krasse kritikken kommer etter Vedums motstand mot å øke avgiftene på fossilt drivstoff. Sp har også bedt om garantier om at regjeringen ikke vil forsøke å påvirke folk til å spise mer klimavennlig, skriver avisen.

Vedum selv avfeier kritikken rettet mot ham og mener meningsmotstanderne driver med symbolpolitikk.

– Problemet i klimapolitikken er at man blir opptatt av symbolene og ikke resultatene. I Senterpartiet er vi opptatt av resultatene. Miljøgevinsten for økte avgifter på drivstoff er marginal eller ingen, ifølge Transportøkonomisk institutt, sier Vedum.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 62
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]