Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 • 155
 •  
 •  

Fredag ettermiddag rapporterte Resett om en kommentar i VGs kommentarfelt, der Donald Trumps ønskes død, og at han «faller for en kule». VG har nå slettet kommentaren, etter å ha blitt gjort oppmerksom på den ved en henvendelse fra Resett.

annonse

Annonse

Ulike nettavisers kommentarfelt diskuteres heftig i samfunnsdebatten. Resett har til tider fått krass kritikk for enkelte kommentarer hos oss, og kommentarfeltet har eksempelvis blitt karakterisert som «et ormebol».

Tidligere i dag kunne Resett imidlertid rapportere om en spesifikk kommentar i VGs kommentarfelt. Det var en kommentar til VGs sak om opptrinnet som oppstod under en pressekonferanse og konfrontasjonen mellom journalisten Jim Acosta og president Donald Trump, titulert Utestengt fra Det hvite hus

annonse

Annonse

– Tenk at vi for noen ti-år tilbake betraktet Idi Amin som gal…..skummelt at et land med 300 millioner innbyggere styres av sirkusartister, bøller og en frekkhet helt uten sidestykke i historien. Man skal fortære temmelig mye crack for at hjernen blir omgjort til risgrøt. Om ikke Trump faller for en kule i nermeste (sic.) fremtid vil både forundre meg, og gjøre meg svært trist. Jeg har aldri før i mitt liv ønsket død over noen, og er i mot dødsstraff, men når det gjelder denne idioten, så hadde han inderlig fortjent det, het det i den aktuelle kommentaren i VGs kommentarfelt.

annonse

Annonse

Nyhetssjef Atle Jørstad Wergeland i VG sier til Resett at VG nå har fjernet kommentaren.

– Vi forhåndsmodererer ikke kommentarer i VG. Denne kommentaren er åpenbart over streken, og burde blitt fjernet før. Vi fjernet denne kommentaren så fort vi ble gjort oppmerksom på dette etter en telefon fra Resett, sier Wergeland.

– Hva slags konsekvenser får dette? Document gikk jo ut og beklaget en kommentar hos seg i en egen sak. Vil dere vurdere noe lignende?

– Konsekvensen her er at vi sletter kommentaren og utestenger profilen.

annonse

Annonse

På spørsmål om ikke VG vil vurdere å begynne med moderering på forhånd, svarer Wergeland at VG hele tiden evaluerer sine rutiner, og at man her ikke var raske nok med etterhåndsmodereringen.

– Vi moderer kommentarfeltene i etterkant. Akkurat her var vi ikke raske nok, og vi evaluerer rutinene våre fortløpende. Utover det har vi ikke noen ytterligere kommentarer for øyeblikket, sier nyhetssjefen.

I VGs kommentarfelt logger man seg inn ved bruk av Facebook og sin profil der. Resett benytter Disqus, et system hvor man kan lage et pseudonym og forbli anonym.


Del saken
 • 155
 •  
 •  
 •  
  155
  Shares
 • 155
 •  
 •  
annonse

Les også: