(AP Photo/Patrick Sison, File)
Del saken
 • 81
 •  
 •  
 •  
 •  

Noe som lett kan kalles ett skikkelig I-landsproblem er å oppleve å bli blokkert fra Facebook, og dermed fra Messenger også. Først da ser man virkelig hvor mye denne sosiale plattformen når dypt i hverdagen vår og hvor avhengig man kan være av det.

Å ikke kunne dele ting er nå greit, og å ikke kommentere er også til tiders en lettelse egentlig, men det blir problematisk når man bruker det også i jobb og plutselig ikke kan kommunisere med kunder, ikke besvare Messenger meldinger fra kunder. På privaten er det også en del bursdager av bekjente som man går glipp av og egentlig alt av arrangementer som nå også stort sett meldes kun på sosiale medier.

Men greit nok. Har man gjort seg fortjent til det så får man leve med det. Blir litt som en fartsbot, har du kjørt i 130 på E18, så er du fullstendig klar over risikoen og må leve med straffen når den kommer. Ta det som en mann.

Problemet for min del kommer når utestengelsen skyldes en feil.

De to gangene jeg ble blokkert er det begge ganger for å ha delt på en lukket gruppe bilder som begge var funnet på facebook og hadde vært på åpne grupper, brukt på flere sider, gjennom flere år og begge delt flere hundre om ikke tusen ganger. Bildene er ikke i strid med facebook sine retningslinjer.

Denne gangen, når jeg fikk beskjed om blokkeringen så tenkte jeg å benytte meg av klagemuligheten som gis i meldingen om blokkeringen. Klagen ble formulert, og når man skal trykke på «send» så får man beskjed om at «Vi kan ikke behandle forespørselen din. Prøv igjen senere».

Jeg har prøvd flere ganger i blokkeringsperioden, og fått samme melding hver gang, uansett hvilken maskin jeg prøver å sende det fra. Det finnes eller ingen andre muligheter å kontakte Facebook på.

Selvfølgelig oppleves både utestengingen og mangel på muligheter for dialog eller klage som urettferdig. Men mest av alt gir det en bra lekse om hvor mye makt og arroganse plattformen har. Til og med parkeringsselskaper og UP gir klagemuligheter…

Heldigvis er WhattsApp en lang bedre alternativ til Messenger, men jeg savner en reell alternativ til Facebook, en skikkelig konkurrent.

Jeg er klar over at Russiske VK finnes, men noen reell alternativ for oss som bør i «Vesten» er det ikke.

Og er det ikke litt paradoksalt at for å ha litt rettferdighet og en følelse av at demokratiske prinsipper av likhet og ytringsfrihet gjelder fortsatt så må man gå fra ett Amerikanske selskap til ett Russisk selskap?

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 81
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]