Ungarns statsminister Viktor Orban. REUTERS/Bernadett Szabo
Del saken
 • 366
 •  
 •  
 •  
 •  

Partiet til den ungarske statsministeren Viktor Orban, Fidesz, er medlem av den kristendemokratiske gruppen, European Peoples Party, EPP, i Europaparlamentet. Torsdag, dagen før feiringen av Berlin-murens fall, talte han på EPPs kongress i Helsinki. Den ungarske statsministeren snakket varmt om Europa, – vel og merke et Europa av frie uavhengige stater.

– I morgen feirer vi at Berlin-muren falt. Det var et godt øyeblikk, et øyeblikk da Europa ble forent igjen. Vi, som ble kastet i Sovjetunionens hender, hadde aldri akseptert at det var to Europa. Vi, sentral-europeiske frihetskrigere, har alltid kjent at det bare var ett Europa, og at vi bare kan gjenvinne vår frihet i et forenet Europa, sa Orban.

– Europa har bare blitt vellykket av sine sterke medlemmer. Det er ikke noe sterkt Europa uten vellykkede medlemsland. Uten nasjoner ville Europa miste sin åndelige og kulturelle identitet. Sosialistene, liberale og grønne jobber for et Europa som ikke har noen røtter og ingen åndelig identitet. Vår visjon er et Europa som har 27 ansikter på samme tid. Et Europa som er like kristent og demokratisk. Vi, EPP, burde aldri være redd for å bekrefte hva vi er: kristne demokrater, presiserte den ungarske statsministeren.

Han hadde denne oppfordringen til de kristeligdemokratiske partiene i Europa: «La oss komme tilbake til våre åndelige røtter og la oss forkynne renessansen av det kristne demokratiet. La oss glemme slikt nonsens som feiringen av Fidel Castro og Karl Marx. Det er bedre å overlate denne typen politiske avvik til sosialistene.»

– Vi må stå opp for folk igjen. La oss beskytte dem mot ulovlig migrasjon, terrorisme, kriminalitet og økonomiske problemer, konkluderte han.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 366
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]