Rosenborg sikret eliteseriegullet i Kristiansand søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Rosenborg slo Start 1-0 i Eliteserien søndag og kunne dermed innkassere sitt fjerde strake ligagull. Samtidig tapte Brann og ble henvist til 3.-plass.

Det syltynne håpet Brann-fansen hadde om at gullet skulle “hem” ble dermed visket ut søndag kveld. Rosenborg topper serien sju poeng foran Molde og åtte foran bergenserne før siste serierunde spilles om to uker.

I utgangspunktet trengte Rosenborg seier for å være sikker på innkassere gullet, og borte mot et nedrykkstruet Start var ikke den oppgaven nødvendigvis så enkel.

annonse

Trønderne var imidlertid best i åpningen, og selv om Start skapte et par muligheter i midtveis i første omgang, var det RBK som fikk uttelling etter et flott angrep. Birger Meling slo presist inn fra venstrekanten på hodet til Samuel Adegbenro, som hadde hadde løpt seg fri og kunne styre inn 1-0.

Kontroll
Tre minutter etter scoringen fikk Adegbenro en ny, god målsjanse, men avslutningen fra om lag 15 meter gikk høyt over.
Over i annen omgang tok Start initiativet i kampen, men sørlendingene klarte ikke å sette RBKs solide keeper André Hansen ordentlig på prøve.

Derimot måtte Start-keeper Jonas Deumeland hente fram en skikkelig enhåndsredning da Birger Meling testet skuddfoten etter 67 minutter.

annonse

Start-trener Kjetil Rekdal byttet inn Mathias Bringaker ti minutter før slutt i håp om en scoring, men Rosenborg kontrollerte inn 1-0-seieren før gullfesten kunne starte.

Bamba på godt og vondt
I Kristiansund kom Brann på besøk med et ørlite håp om ligagull, men det skulle ikke gå den veien rødtrøyene ønsket. Særlig surt var det nok at tidligere KBK-spiller Daouda Bamba brente et straffespark på stillingen 1-2 et drøyt kvarter før slutt.

Samme mann hadde for øvrig gitt Brann 1-2 med en vakker scoring i det 59. minuttet. Før det hadde Andreas Hopmark og Amidou Diop scoret målene som til slutt sørget for seier til hjemmelaget. På tampen stanget Dan Peter Ulvestad inn 3-1 og punkterte kampen.

Brann er sikret medalje i Eliteserien, men får en tøff kamp med å ta sølvet fra Molde, som søndag snek seg ett poeng forbi rødtrøyene.

Kristiansund avslutter på sin side Eliteserien på en sterk 5.-plass.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon