Horst Seehofer. Foto: Michael Sohn / AP Photo / NTB scanpix
annonse
annonse

Tyske medier melder at Horst Seehofer vil trekke seg som partileder for CSU. Han vil også gi seg som innenriksminister før den nåværende valgperioden er over.

Seehofer skal ha informert de øvrige partitoppene i CSU under et møte i München søndag om at han vil gå av som partileder om kort tid, og at han vil gi seg som innenriksminister før den nåværende valgperioden går ut i 2021, ifølge partikilder nyhetsbyrået DPA har snakket med.

Ifølge nyhetsbyrået vil Seehofer bekrefte sin avgang som partileder i løpet av den kommende uken. En ny partileder blir trolig valgt tidlig neste år.

annonse

Seehofer skal ikke ha utdypet når i løpet av den nåværende valgperioden han vil gå av som innenriksminister.

I slutten av oktober hintet Seehofer om at han kunne komme til å gå av som partileder, etter det dårlige valget CSU gjorde i delstatsvalget i Bayern. Partiet fikk en oppslutning på 37,2 prosent, ned rundt 10 prosentpoeng. Med det mistet partiet flertallet i delstatsforsamlingen.

– Jeg vil ikke være syndebukk igjen. Dere kan kritisere meg, men å gjøre Horst Seehofer ansvarlig for alt, det går jeg ikke med på, sa Seehofer til bayersk TV i oktober.

– Da vil jeg heller gjøre mitt verv som partileder, tilgjengelig. Tydeligere enn det kan det vel ikke sies, sa Seehofer videre i TV-intervjuet.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon