Palestinas president Mahmoud Abbas. (Foto: ABBAS MOMANI / AFP)
annonse
annonse

Det har vært kjent lenge at de palestinske selvstyremyndighetene bruker store pengesummer på å belønne fengslede terrorister og til å støtte familiene til terrorister som sprengte seg selv i luften sammen med sivile israelske jøder.

Men hvordan fungerer egentlig dette støttesystemet, og hvor mye penger får den enkelte terrorist? Palestinian Media Watch følger de palestinske mediene og leser palestinske dokumenter. De har laget en grundig oversikt over belønningene.

Eksempelvis vil en terrorist som er sluppet ut av israelsk fengsel etter å ha sonet en drapsdom på minst 20 år, få kjøpe en bil skattefritt, forteller Palestinsk Media Watch, som gjengis av United With Israel.

annonse

Når en palestinsk terrorist har satt 20 år i fengsel har han eller hun blitt betalt av de palestinske myndighetene, PA, en kumulativ sum på ca. 1.118.400 shekel. (Ca. 2,8 millioner kroner). Nok til å kjøpe en Ferrari 458 Spider, som i Israel koster 1,000,000 shekels før skatt.

Fritaket fra å betale skatt på en ny bil er bare en av de mange økonomiske fordelene PA betaler til terroristene og til terroristers familier.

Følgende er ytterligere fordeler som terroristene mottar i henhold til PA-lov og gjennomføringsbestemmelser (2004 PA lov om fanger og frigjorte fanger, og PA regjeringer fra 2010 og 2013):

annonse

– En månedslønn som starter på 1400 shekels (ca.3500kr) og stiger til 12.000 shekels (ca. 30 000kr) i henhold til hvor lenge terroristen forblir i fengsel. En kriminell palestiner eller en palestinsk terrorist belønnes med andre mer dess mer alvorlig forbrytelse han har begått.

– Månedslønnene er basert på kumulative perioder som en terrorist bruker i fengsel. Hvis en fange som tilbrakte 3 år i fengsel, ble løslatt, og deretter ble fengslet igjen for ytterligere terrorhandlinger, begynner hans lønn i løpet av den andre fengslingsperioden på 2.000 shekels pr. måned.

– Terrorister som var ansatt i De palestinske selvstyremyndighetene, PA, ved arrestasjonen, har rett til å fortsette å motta sin opprinnelige PA-lønn og vil fortsette å nyte økningen i PA-lønnene så lenge deres lønn utenfor fengselet er høyere enn den vanlige terroristens lønn lønnsskala. Hvis deres “sivile” lønn er lavere, har de rett til høyere terroristlønn.

– I tillegg har frigitte terrorister rett til å ta universitetsgrader finansiert av PA.

– Barn av terrorister er unntatt fra å betale avgifter for grunnskole- og videregående skoler, slik andre palestinske barn må gjøre.

– Barn av mannlige terrorister som ble dømt til 20 års fengsel og har tilbrakt minst fem års fengsel og barn av kvinnelige terrorister som ble dømt til minst 10 års fengsel og har tilbrakt minst 3 års fengsel har rett til 80% reduksjon i universitetetsavgifter.

annonse

Når en terrorist er løslates fra et israelsk fengsel etter soning vil han umiddelbart motta et «startbidrag» på fra 1500 dollar til 25 000 dollar, avhengig av hvor lenge han har sittet i fangenskap, som selvsagt er avhengig av forbrytelsens alvorlighetsgrad. Satt på spissen: Jo flere jøder sprengt i luften, jo større er belønningen. Terroristen vil også ha krav på «arbeidsledighetstrygd» i en periode som er sammenlignbar med tiden i fengsel.

Hvordan belønnes så «martyrenes» familier. Det er ifølge Palestinian Media Watch ikke fastsatt ved lov, men er snarere basert på interne bestemmelser som PA nekter å publisere. Ikke desto mindre har PMW samlet betydelig informasjon fra offisielle PA-medier, bekreftelser fra PA til domstoler og PAs årlige budsjett som viser at familiene til døde terrorister er betalt:

– Et engangsbidrag på 6000 shekels (ca. 15000 kr), og en månedlig godtgjørelse med tillegg for de som var gift eller hadde barn eller var innbyggere i Jerusalem eller andre deler av Israel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon