Illustrasjonbilde. Khalifa Haftar under en internasjonal konferanse om Libya på Elysee-palasset i Paris, 29. mai 2018. REUTERS/Philippe Wojazer /File Photo
annonse
annonse

Den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar truer med å droppe konferansen som holdes i Italia for å finne en løsning for det krigsherjede landet.

Den to dager lange konferansen arrangeres av Italia i Palermo og startet mandag. Den mektige opprørslederens avgjørelse kan innebære at konferansen har små sjanser til å lykkes.

Den antiislamske hærlederen Khalifa Haftar som kontrollerer den østlige delen av Libya, har sendt forskjellige signaler om sine planer. Nyeste beskjeden er at han foretrekker å delta i et sideprogram sammen med blant andre Egypt og Russland.

annonse

Andre viktige aktører som har meldt sin ankomst til libyakonferansen i Palermo er lederne av de to rivaliserende regjeringene i landet, parlamentspresidenten Aguila Saleh Issa, som holder til i Tobruk, øst i landet, og Khaild al-Mishri, som er leder for et råd som støtter den FN-støttet regjering i Tripoli, og i tillegg FN-utsending Ghassan Salame.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon