Illustrasjonbilde. Khalifa Haftar under en internasjonal konferanse om Libya på Elysee-palasset i Paris, 29. mai 2018. REUTERS/Philippe Wojazer /File Photo

Den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar truer med å droppe konferansen som holdes i Italia for å finne en løsning for det krigsherjede landet.

annonse

Den to dager lange konferansen arrangeres av Italia i Palermo og startet mandag. Den mektige opprørslederens avgjørelse kan innebære at konferansen har små sjanser til å lykkes.

Den antiislamske hærlederen Khalifa Haftar som kontrollerer den østlige delen av Libya, har sendt forskjellige signaler om sine planer. Nyeste beskjeden er at han foretrekker å delta i et sideprogram sammen med blant andre Egypt og Russland.

Andre viktige aktører som har meldt sin ankomst til libyakonferansen i Palermo er lederne av de to rivaliserende regjeringene i landet, parlamentspresidenten Aguila Saleh Issa, som holder til i Tobruk, øst i landet, og Khaild al-Mishri, som er leder for et råd som støtter den FN-støttet regjering i Tripoli, og i tillegg FN-utsending Ghassan Salame.

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.