Frankrikes president Emmanuel Macron vil ha økt innsats mot hatefullt innhold og mobbing i sosiale medier. Foto: Ludovic Marin / AP / NTB scanpix

Økt regulering av internett er nødvendig og kan ikke unngås, sier Frankrikes president Emmanuel Macron.

annonse

Den franske presidenten tar til orde for en ny juridisk status for de store nettplattformene som vil sette større krav til bekjempelse av farlig innhold.

– Det er nødvendig å legge bak oss dagens sort-hvitt-ordning med utgivere og verter, sa han i et innlegg under et forum om forvaltning av internett i Paris.

– De svært store nettselskapene som både organiserer og analyserer innhold for å utnytte det til å tjene penger på annonser, kan ikke fritas fra alt ansvar, sa Macron.

– De må ta mer ansvar, hvis nødvendig ved å skape en ny status som «innholdsakselerator», sa han videre.

Macron mener det må langt mer innsats til for å takle hatytringer og mobbing på nettet. Han offentliggjorde også et nytt initiativ i samarbeid med Facebook.

Franske tjenestemenn skal neste år være utplassert hos nettkjempen neste år i det Macron omtaler som et banebrytende eksperiment. De skal jobbe for å komme fram til «felles, presise og konkrete forslag i kampen mot hatefullt eller støtende innhold».

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.