Foto: REUTERS/Axel Schmidt
annonse
annonse

Det skotske utdanningssystemet er i ferd med å bli det første i verden der barne- og ungdomsskoler blir påbudt å promotere LGBT-identitet og -livsstil. Dette rapporterer Herald Scotland.

Alle offentlige skoler vil måtte inkludere «likestilling og inkludering» av homofili, biseksualitet, transseksualisme og intersex i «alle nivåer av pensum, fra tidlige år til seniorfasen», etter at den skotske selvstyreregjeringen aksepterte anbefalinger fra en arbeidsgruppe ledet av LGBT-aktivister.

Beslutningen vil innebære at elevene blir lært opp i bevegelsens politiske historie, terminologi, identiteter, såvel som såkalt «LGBTI-litteratur» og om ulike temaer, som for eksempel å «adressere fordommer og homofobisk, bifobisk og transfobisk mobbing».

annonse

Ifølge arbeidsgruppen som har jobbet med forslagene vil skolene også påbys å inkludere representasjon av seksuelle minoriteter «på en måte som søker å levere forståelse og likestilling» i skolen.

Ifølge Scotland Herald vil elever kunne få spørsmål om temaer knyttet til den såkalte «LGBT-likestillingen» ved avsluttende eksamener.

– Skottland er allerede ansett som et av de mest progressive land i Europa når det kommer til LGBTI-likestilling. Jeg er glad for å annonsere at vi vil være det første landet i verden som har LGBTI-inkluderende utdanning fundamentert i pensum, sier den skotske selvstyreregjeringens utdanningsminister John Swinney.

Videre mener Swinney at dette ikke handler om et politisert budskap som skal forkynnes i skolen, men at det snarere er snakk om «universelle verdier».

annonse

– Menneskerettigheter og verdier som respekt og toleranse er universelle. Barn og ungdommer bør føle seg glade, trygge, respekterte og inkluderte i sitt læringsmiljø, og alle ansatte bør være proaktive i å promotere positive relasjoner og oppførsel på lekeplassen, i klasserommet og i samfunnet, sier Swinney.

Andre er imidlertid sterkt uenige med de skotske politikerne i denne saken. Simon Calvert, som er visedirektør ved the Christian Institute, sier at foreldre, elever og lærere står sammen om å utradere mobbing, men at man ikke vil se en kontroversiell politisert agenda forkynnes som en del av pensum i skolen.

– Det er et mangfold av meninger om LGBT-saker i Skottland. Tilnærmelsen den skotske regjeringen har adoptert antar at det kun er ett akseptabelt syn. Dette betyr at barn fra familier som ikke deler denne forpliktelsen mot radikal LGBT-politikk vil bli isolert ved deres skoler. LGBT-aktivister er ofte høyst intolerante mot tradisjonelle, religiøse synspunkter og menneskene som har dem, sier Calvert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon