Oslo tinghus. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

To gjenger utstyrt med både hammer og metallrør barket mandag ettermiddag sammen utenfor Oslo tinghus, i forbindelse med en pågående rettssak.

De unge mennene, som var fra slutten av tenårene til begynnelsen av 30-årene, skulle angivelig «snakke» med tiltalte i en alvorlig våpensak som for tiden pågår i Oslo tingrett, skriver Dagbladet.

– En ungdom i slutten av tenårene ble kjørt til legevakt for sjekk. Skaden skal ikke ha vært alvorlig. Slagsmålet skal ha hatt tilknytning til en pågående sak i Oslo tingrett, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til avisen.

annonse

Politiet rykket raskt ut og beslagla en hammer. Ifølge vitner skal det også ha vært brukt metallrør i slåsskampen, som involverte om lag ti personer. Ifølge politiet ble ingen pågrepet etter slåsskampen, men flere av personene vil bli anmeldt.

Politiadvokat Andreas Strand bekrefter overfor VG at voldsepisoden henger sammen med rettssaken om skyteepisodene på Jordal, Bjørndal og Lambertseter tidligere i år.

Forrige uke startet saken mot sju menn som blant annet er tiltalt for å ha avfyrt flere skudd mot Lambertseter fritidsklubb i Oslo i mars i år.

Ifølge tiltalen traff minst seks skudd veggen på en boligblokk, og to skudd gikk gjennom hvert sitt vindu på fritidsklubben. Alle er tiltalt for grov ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted. Det er satt av elleve dager til saken, som omfatter ni tiltalepunkter.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon